Hintli Turistler yaptıkları alışverişle esnafa can suyu oldu

Paylaşmak Güzeldir..

Antalya Manavgat’ta 2023 yılı turizm sezonunun bitmesine sayılı günler kalmaya bağlı Manavgat Kapalı Çarşıya Gelen Hintli turistler yaptıkları alışverişle esnafın can suyu oldu. Türkiye turizminin amiral gemisi Antalya’ya ilk 10 ay içinde Elen turist sayısı 15 milyon 300 bini geçti.

Manavgat Kapalı çarşıda deri çanta ve deri mamulleri ürünleri satan esnaf Vedat Ergin, bölgede turizm sezonunun 15 Kasım’da Sona ereceğini söyledi.

Esnaf Vedat Ergin, ”’ Turizm sektöründe genel kanaat bölge destinasyonuna ilk defa gelen bir turist bir çok defa gelen turiste göre iki kat daha fazla alışveriş yapar. 2023 turizm sezonunda çok yoğun turist geldi sayısal olarak iyi bir rakam yakalandı ama, gelen turist harcama yapma potansiyeli göre son 20 yılın en düşük turist profiline sahip, son ayda gelen turist profili, Alman, Rus turistleri yanı sıra Polonyalı, Ukraynalı, Romanyalı ve Hindistanlı turistler oldu. Hintli turistler yaptığı alışverişle esnafın yüzünü güldürdü. Bir anlamda can suyu oldu esnafa” dedi.

Haber/Abdurrahman Büyükkeskin

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours