Doktorlar ortak noktada buluşuyor: “Merdiven altı hacamat yapımına izin verilmemeli!”

Paylaşmak Güzeldir..

Tıp doktorları alternatif tıpta tedavi yöntemi olarak yapılan hacamatın işin ehli ve Sağlık Bakanlığı sertifikalı doktor ve sağlık görevlileri tarafından yapılması öneriyor.

 Başta Almanya olmak üzere Avrupa ülkelerinde tedavide hastaların modern tıp yanı sıra alternatif tıp kapsamında akupunktur, şifalı bitkiler, kupa, sülük gizli hacamatın (Kupa Tedavisinin) alabiliyor.

Dr. Serdar Şekerci, Sağlık Bakanlığının hacamat ile ilgili uygulamalı eğitimini aldığını söyledi. Genel Cerrah. Op. Dr. Emin Canan, Vücudun direncini artırır ve bağışıklığı güçlendirmeye yardımcı olduğunun altını çizdi. Dr. Serdar Şekerci,”  Hacamatın vücuda zararlı olan ağır metaller ve toksinlerin atılmasını sağlar. Detoks etkisi vardır. İleride oluşabilecek hastalıkları önlemeye yardımcı olur. Ağrılara iyi gelir. Kandaki oksijeni arttır. Hacamat Sağlık Bakanlığı tarafında doktor ve sağlık çalışanları, hemşire ve fizyoterapistlere verilen sertifikalı işin ehli kişiler yapması gerektiğini belirten Op. Dr. Emin Canan, ‘2 Antalya Türkiye turizminin başkenti olması yanı sıra dünyada en fazla ziyaret edilen iller arasında ilk 10 giren dünya turizm kenti. Hacamatı önüne gelen yapmamalı. Bölgemiz Türkiye turizminin başkenti şifa dağıtım amaçlı merdiven altı hacamat ve alternatif tıp tekniği uygulamalarına karşıyız.  Hacamat yapmak çok ciddi bir sağlık işi. Vücudun sırt bölgesine vurulan küçük küçük nokta nokta neşter vuruşu ve vakumla alınan kirli kanın tutulması hepsi tıbbın konusu ve hijyeni oluşturan bir alan. Hacamat olmadan vatandaşlarımız ile alternatif tıp kapsamında şifa arayan yabancı turistlerin hacamat yapma sertifikası ve belgesi olmayan kişilere kesinlikle yaptırılmamalıdır.’ diye konuştu. 

 Dr. Serdar Şekerci, bir hekim olmasına karşı sağlıklı ve hijyenik ortamda hacamat yapmak için bakanlığı açtığı kursa katılarak hacamat yapma belgesi aldığını kaydetti. 

Sağlık Bakanlığı tarafından açılan kurs ile hacamat yapma belgesi aldığını belirten fizyoterapist Hüseyin Acar, ” Bölgemiz turizm bölgesi, alternatif tıp kapsamında Antalya’da turistlere sertifikası ve belgesi olmayan kesinlikle hacamat yaptırılması gerekir ” ifadesinde bulundu. 

Haber/Abdurrahman Büyükkeskin

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours