Cumhuriyet Halk Partisi Antalya Milletvekili Av. Cavit Arı; “Personel lojmanı kalifiye elaman açığının önüne geçecektir”

Paylaşmak Güzeldir..

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Antalya Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Av. Cavit Arı, Türkiye turizminin başkenti Antalya ve diğer turizm destinasyonlarında konaklama tesisleri olan otellere personel kalması için personel lojmanı yapılması ile ilgili düzenlemeyi bir Antalya milletvekili olarak desteklediğini söyledi. 

CHP Antalya Milletvekili Av. Cavit Arı, Türkiye turizminin amiral gemisi Antalya’da turizm çalışanı personelinin en büyük sıkıntısının bacasız sanayi ismiyle isimlendirilen turizm sektörünün turizm sezonu bitince Türkiye’nin farklı illerinden turizmin başkentine gelen turizm çalışanlarının barınmada konut sorununa çözüm bulunamaması nedeni ile sezon bitiminde kendi memleketlerine dönme olduğunun altını çizdi.  

Milletvekili Av. Cavit Arı, ‘Antalya da dünya standartlarında konaklama tesisi çoğu beş yıldızlı oteller var. Otellerde kalan yerli ve yabancı turist ağırlamada müşteri memnuniyeti çok önemli. Otellerin müşteri memnuniyeti de kalifiye turizm elemanı ile olur.   Antalya’da yetişmiş kalifiye turizm elemanının sezon bitiminde kalacak yer bulamayan kalifiye ve tecrübeli turizm personeli barınmada konut sorunu yaşadığı için memleketine geri dönüyor. Ya da başka bir sektörde iş buluyor. Buda yetişmiş turizm elemanının kaybolması demek.  Otellere turizm çalışanı lojmanı yapılması turizmde nitelikli ve kalifiye eleman açığını kapatmada öncü rol olacaktır.  Turizm çalışanlarının sağlıklı koşullarda turizm çalışanı lojmanı yapılması ile ilgili düzenlemeyi destekliyoruz. Ayrıca yapılan turizm personel lojmanları amacı dışında kullanılmaması konusunda titiz davranılıp takip edilmelidir. Turizm çalışanı lojmanı yapılması turizmde kalifiye elamanı elinde tutacaktır. Turizmin Başkenti Antalya’mız  da otellerde çalışan personeli yakından ilgilendiren konuda desteklerimizi ifade ettik. Kaliteli turizmi ve personelin sağlık koşullarına uygun güzel mekanlarda konaklaması konusu önemlidir. Destekliyoruz.’ dedi.

Haber/Abdurrahman Büyükkeskin

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours