Yörex’te Akseki Rüzgârı Esti!

Paylaşmak Güzeldir..

Anadolu’dan gelen binlerce yöresel ürünün ziyaretçilerle buluştuğu, Antalya Ticaret Borsası öncülüğünde, TOBB’un desteğiyle bu yıl 12. kez kapılarını açan Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX) ‘te Akseki rüzgârı esti.

Antalya ANFAŞ Fuar Merkezi’nde, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımıyla gerçekleşen fuarda, Akseki Belediyesi de %100 doğal yöresel ürünlerini Türkiye vitrinine taşıdı.

YÖREX yöresel fuarına Akseki Belediyesi olarak ilk kez katılım sağladıklarını kaydeden Akseki Belediye Başkanı İbrahim Özkan,  Akseki’nin el emeği göz nuru ürünlerine ilgiden memnun olduklarını kaydetti.

Başkan Özkan, ”YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı, üretildiği veya yetiştirildiği yörenin adıyla anılan tarım ürünleri gıda ürünleri, el sanatı ve sanayi ürünlerini ulusal ve küresel ölçekte tanıtmak amacıyla düzenlenen bir organizasyon. Biz de Akseki’mizin yöresel ve doğal ürünlerini buraya taşıdık. 4 gün boyunca binlerce ziyaretçimize tattırdık. Yöresel ürünlerimize ilgi çok büyüktü” dedi.

YÖREX  fuarında, Akseki’nin yöresel ürünlerinin odağında kentin yöresel değerlerinin ve kültürel unsurlarını ulusal çapta etkileşim ve paylaşımını sağladıklarını kaydeden Akseki Belediye Başkanı İbrahim Özkan hedeflerini de açıkladı.

Başkan Özkan, “Yöresel ürünlerimizin, iç pazarda baskınlık kuran ithal ürünler arasında eriyip gitmesine engel olmak ve daha geniş pazarlarda değer bulmasını sağlamak. Yöresel ürünlerimizin markalaşma bilincini oluşturarak ticari değerlerini ve hacmini yükselterek üreticimizin alın terini korumak. Akseki’miz de tarıma dayalı istihdamı geliştirmek ve tersine göçü arttırmak  amacındayız” dedi.

AKSEKİYÖRESEL.COM, ÜRETİCİ İLE TÜKETİCİ ARASINDA BİR KÖPRÜ

Akseki Belediyesi olarak kentin yöresel ürünlerine aksekiyöresel.com isimli e ticaret platformuyla 365 gün 24 saat tüm Türkiye’nin ulaşma imkânını sağladıklarını kaydeden Akseki Belediye Başkanı İbrahim Özkan, “Aksekiyöresel.com e ticaret platformumuzu 2022 yılında kurduk. Çiçek balından aspir yağına, kuşburnu pekmezinden tarhanaya; el emeği ve yılların getirdiği kültürümüzle yoğrulmuş doğal ve faydalı lezzetlerimizi burada tanıtıyor ve satışa sunuyoruz. Çiftçimizin alın terlerinin karşılığını tam anlamıyla verebilmek adına ürünü değerinde almaya büyük özen gösteriyoruz. E ticaret platformumuz üreticiyle tüketici arasında köprü vazifesi görüyor” ifadelerini kullandı.

(Haber Merkezi)

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours