Prof.Horst Böhmert Ottmann, ‘Antalya’da Bisiklet Oteli Sayısı Acil Artmalı’

Paylaşmak Güzeldir..

Bisiklet  tutkunu Alman  turistler deniz,kum ve güneşe gelen turistlere göre üç kat daha fazla harcama yapıyor

Alman eko ve  bisiklet sporu uzmanı yerleşik Alman Prof. Dr. Horst Böhmert Ottmann, Cumhuriyetin ikinci de yüzyılında Antalya’da ve Türkiye genelinde bisiklet sporu turizminin yaygınlaşması dileğinde bulundu. 

20 yıl önce Antalya’nın Manavgat ilçesine bağlı Side Mahallesine yerleşen Alman bisikletçi ve bisiklet sporu uzmanı Prof. Dr. 80 yaşında olmasına karşın halen dinç ve sağlıklı olmasını bisiklet sporuna borçlu olduğunu söyledi. 

   Dünyaca ünlü Antalya Side’de bulunan evinde bisiklet sporu ile ilgili açıklamada bulunan emekli Alman akademisyen  Prof. Dr. Horst Böhmert Ottmann, Türkiye’de 31 Mart 2024 Belediye Başkanlığı seçimlerinin belediye başkanlarının seçim vaatleri arasında  ‘ ‘Bisiklet Yolu” yapma sözü vermelerinin artı değer olacağını söyledi.  Prof Horst Böhmert Ottmann,” Bisiklet sürme sevdalısı çocukların özgürce pedal çevirmesi Alanya ve Avrupa ülkelerinde olduğu gibi bisiklet yollarında olur. Antalya turistik ilçeleri Manavgat, Alanya ve Kemer Mahallelerinde pedal çevirme tutkunu çocukların şehir içinde yaya kaldırımında pedal çevirmeleri yerine şehir içinde yapılacak ‘ Bisiklet Yolları” ile hem bisikletçi çocukları hemde yayaların özgürce yürümesini rahatlatacaktır. Almanya’da bisiklet tutkunları özgürce pedal çevirme tutkularını şehir içlerinde yapılan bisiklet yolunda yapıyor.’ dedi. 

           PROF.HORST BÖHMERT OTTMANN,:ANTALYA’DA BİSİKLET OTELİ SAYISI ACİL ARTMALI 

           Türkiye turizminin kalbi Antalya’da bisiklet sporu turizminin  önü açık olduğuna dikkat çeken Alman bisikletçi Prof. Ottoman,” Artık Antalya’da İspanya Mayorka, İtalya Toskana Bölgesi, Fransa, Portekiz ve hatta Güney Kıbrıs’ta olduğu gibi bisiklet otellerin sayısı Antalya’da artmanı. Antalya’da beş yıldızlı oteller deniz, kum ve güneş turizmi konsepti dışındada turizm hizmeti vermeli. Her yıl Almanya ve Avrupa ülkelerinde  300 bin bisiklet sporu sevdalısı pedal çevirmek için kış aylarında İspanya Mayorka ve İtalya Toskana Ya gidiyor. İlk etapta bunun 100 bini niye Antalya’ya gelmesin . Hem Antalya’nın İspanya ve İtalya’ya göre avantajı çok yüksek.Bunun içinde Bisiklet otel turizmi sayısı Antalya’da artmalı. Bisiklet Sporu için gelen turistler tatil süresince harcama yapma potansiyelleri diğer deniz , kum ve güneş turizmi konseptinde tatile gelenlere göre 3 kat daha fazla  ‘ diye konuştu. 

Haber/ Abdurrahman Büyükkeskin

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours