Vali Hulusi Şahin; “Tüm Kurum ve Kuruluşlar İle Gönüllülere Teşekkürler”    

Paylaşmak Güzeldir..

Vali Hulusi Şahin başkanlığında AFAD Müdürlüğünde Afet Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi. Vali Şahin; “Taşkın sürecinde desteklerinden dolayı tüm Kamu Kurum ve Kuruluşlarımıza, Büyükşehir Belediyemizde, ilçe belediyelerimize, AFAD’ımıza ve Türkiye’nin dört bir yanından gelerek hiçbir maddi beklenti olmadan bize destek veren 600 AFAD gönüllümüze teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi


AFAD İl Müdürlüğü Afet Koordinasyon Merkezi’nde düzenlenen toplantıya Vali Hulusi Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Vali Yardımcıları Yalçın Sezgin ve Erol Tanrıkulu, merkez ilçe kaymakamları, AFAD Başkan Yardımcısı Önder Bozkurt ile ilgili kurum ve kuruluşların yetkilileri katıldı. Vali Hulusi Şahin toplantının ardından basına açıklamalarda bulundu.
Devletimizin Tüm İmkanlarıyla Mağduriyet Yaşanmaması İçin Gayret Edildi
Antalya’nın merkez ilçelerinde 13 Şubat gecesi başlayan yoğun yağışların neden olduğu su taşkınlarında devletin tüm birimleriyle koordineli bir şekilde çalıştığını belirten Vali Şahin; “Cumhurbaşkanımızın talimatları ve İçişleri Bakanımızın yakından takibiyle devletimizin tüm imkânları Antalya’mız için seferber edildi. İçişleri Bakan Yardımcımız Münir Karaloğlu da bütün çalışmaları koordine etmek üzere ilimize geldi. Şehrimize civar iller ve Ankara’dan gelen destek ekiplerle birlikte 2.783 personel, 442 araç, 442 motopomp, 7 bot, 20 vidanjör ve 60 arazöze ulaşarak, vatandaşlarımızın yardımına koştuk.” dedi.
112 Acil Çağrı Merkezi’ne vatandaşlar tarafından 5 bin 300 ihbar geldiğini belirten Vali Şahin tüm ihbarlara titizlikle ve hızlı bir şekilde müdahale edildiğini ifade etti.
Ekiplerimiz Sahada
Yaşanan su baskının hemen ardından su tahliye işlemlerinin başladığına değinen Vali Şahin; “Su taşkınlarında 46 kamu binası zarar görmüştü. Belediyelerimizce 2 bin 459, AFAD ekiplerimizce 228 olmak üzere toplam 2 bin 687 konutta su tahliyesi yaptık. Tahliye işlemleri ise 14 Şubat saat 21.00 itibariyle tamamlandı. Konut ve iş yerlerinde oluşan çamur birikintilerini başta AFAD gönüllülerimiz olmak üzere belediye, Jandarma ve Polisimizden destek alarak ekipler oluşturduk. Şu an sahada bin civarında ekibimiz var. Hemen hemen tüm temizlik faaliyetlerini bitirmiş durumdayız. 983 bina temizliğini de ekiplerimizle tamamladık.” şeklinde konuştu.
Hastanelerimiz Hizmete Açık
Eğitim Araştırma Hastanesi ve Kepez Devlet Hastanesi’nde yaşanan su baskını sorunlarının hızlı bir şekilde çözüldüğünü ifade eden Vali Şahin; “Eğitim Araştırma Hastanemizin anjiyo üniteleri, Kepez Devlet Hastanemizin tomografi ünitesi ile laboratuvarları ve Sema Yazar Semt Polikliniği de sular altında kalmıştı. Tüm hastanelerimizin faaliyetleri şu an itibariyle normale döndü. Muratpaşa Nüfus Müdürlüğü’müzde yaşanan sorunları da aynı gün çözerek hizmet açtık. “dedi.
Okullarımızdaki Sorunlar Giderildi
Su baskınından 120 okulun etkilendiğini ifade eden Vali Şahin; “120 okulumuz ve bir pansiyonumuz su baskınından etkilenmişti. Buradaki tüm sorunları çözdük. Sadece trafo yanmasından dolayı 3 okulumuzda sorun devam ediyor. Pazartesi itibariyle de bu 3 okulumuzun sorunlarını çözeceğiz. Bugün itibariyle de tüm okullarımız açık durumdadır. Gençlik ve Spor Bakanlığımıza bağlı 5 yurdumuzda yaşanan sorunları giderdik. 32 cami ve 24 Kur’an kursumuzda su baskınından etkilenmişti. Sadece 3 yeraltı mescidi ve bir Kur’an kursunda sorun devam ediyor. Onlar da yarın Cuma namazına kadar müftülük personelimizce hizmete açılacak.” diye konuştu.
Muratpaşa’da bulunan Gıyasettin Keyhüsrev Alt Geçidinde  bir vatandaşın hayatını kaybettiğini ifade eden Vali Şahin, hafif yaralanan 3 vatandaşın da taburcu oldukları bilgisini verdi.


Gıyasettin Keyhüsrev Alt Geçidi, Vatan Kavşağı ve Demokrasi Kavşağında meydana gelen su birikintilerinin tahliye edilerek hızlı bir şekilde trafiğe açıldığını da belirten Vali Şahin, tüm alt geçitlerdeki suların boşaltıldığını ve tramvay hattının da vatandaşa hizmet vermeye başladığını söyledi.
Vatandaşlarımızın Yanındayız
Taşkınların ilk gününden itibaren hasar ve zarar tespit çalışmalarına büyük önem verdiklerini vurgulayan Vali Şahin; “Zarar tespitleriyle ilgili sahada 360 kişiden oluşan tespit ekibimiz var ve tespitleri hemen hemen bitirmiş durumdayız. Ancak yeni talepler gelmeye devam ediyor.  Yarın öğlene kadar da onları tamamlayacağız. Hasar tespitlerinde toplam 78 binada, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekipleri çalışmalar yaptı.  Bu çalışmalarda 54 binamız hasarsız, 15 binamız az hasarlı, 7 binamız ise orta hasarlı çıktı. Orta hasarlı binalarımızı tahliye ettik. Bu 7 binamızda bulunan 66 ailemizi Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait Karpuz Kaldıran Tesislerini tahsis ettik. Vatandaşlarımız orada misafir ediyoruz. Ayrıca 16 ailemizi talepleri doğrultusunda tahliyelerini gerçekleştirerek misafirhanelerimize yerleştirdik.” dedi.
Bin 948 Dekar Tarım Arazisi Su Baskınlarından Etkilendi
Tarım alanlarında tespit edilen bilgilere göre bin 948 dekar alanda su baskını yaşandığına değinen Vali Şahin; “Tespitlerimize göre 299 üreticimizin toplam bin 343 dekar örtülü ve 605 dekar açık olmak üzere bin 948 dekar tarım alanında su baskını olduğunu belirledik. Aksu ve Kepez ilçelerimizde 10 çiftçimizin toplam 7 büyükbaş, 70 küçükbaş, 70 tavuk, 210 arı kovanı telef olmuş; 4000 kilo kaba yem, 11 bin 300 kilo kesif yem ve bir adette süt sağma makinesi zarar görmüştür. Zararların tespitinin hemen ardından Cumhurbaşkanlığı Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğümüze zararların tazmini için başvuruda bulunacağız.” şeklinde konuştu.
Acil Yardım Ödenekleri Vatandaşlara Dağıtılmaya Başlandı
İçişleri Bakanlığı Acil Yardım ödeneğinden gelen 20 milyon TL’nin su baskınından zarar gören vatandaşlara dağıtılmaya başlandığını vurgulayan Vali Şahin; “Vefat eden Halil Yıldız isimli vatandaşımızın ailesine 100 bin TL nakdi yardım yaptık. Sosyal Yardımlaşma Vakıflarımız ilk etapta 273 aileye toplam 1 Milyon 70 bin TL nakdi, 86 kişiye de giyim yardımı yaptı. Büyükşehir Belediyemiz bin 600 aileye, Kepez Belediyemiz 349 aileye, Muratpaşa Belediyemiz de bine yakın aileye nakdi ve ayni yardımlarda bulundu. Bu yardımlarımız devam edecek. Tespitlerden sonra eşya yardımlarını ise Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız üzerinden destekleyeceğiz. Zarar gören iş yerlerinin yardımlarında belli bir barem sistemi var. Bu da AFAD tarafından desteklenecek. Ayrıca KOSGEB Destek paketleri hazırlıyor, onları da iş yerlerimizin hizmetine sunacağız.” ifadelerini kullandı.
Tüm Kurum ve Kuruluşlar İle Gönüllülere Teşekkür Etti
Yaşanan zorlu süreçte devletin tüm kademelerinin Antalya’nın yanında olduğunun altını çizen Vali Şahin; “Antalya 13 Şubat’ta çok zor bir gece yaşadı. Ancak 2 günün içerisinde devletimizin tüm imkânlarıyla taşkının oluşturduğu olumsuzlukların önüne geçmeye çalıştık. Vatandaşlarımızın maddi zararlarını da kısa sürede gidereceğiz. Ben bu süreçte desteklerinden dolayı tüm Kamu Kurum ve Kuruluşlarımıza, Büyükşehir Belediyemizde, ilçe belediyelerimize, AFAD’ımıza çok teşekkür ediyorum. Ayrıca Türkiye’nin dört bir yanından gelerek hiçbir maddi beklenti olmadan bize destek veren 600 AFAD gönüllümüze de özellikle teşekkürlerimi sunuyorum. Hepimize geçmiş olsun.” dedi.

Antalya Valiliği / Bülten

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours