İyi Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya; “Turist 3 saatte Antalya’ya geliyor ama; üç saatte kaldığı otele ulaşamıyor!”

Paylaşmak Güzeldir..

İYİ  Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya, Almanya’dan Antalya Havalimanına 3 saatte gelen bir Alman turistin Antalya’da konaklayacağı otele üç saatte transferinin  yapılmasının Türkiye ve Antalya turizmi açısından üzüntü verici olduğunu söyledi.

Alanya -Antalya Turizm Çevre Yolu ihalesinin sürekli ileri bir tarih verilmesi ve en son Aralık ayına ertelenmesi ile ilgili açıklama yapan İYİ Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya,” Bir Alman turist havayolu ile üç saatte Antalya Havalimanına iniyor. Fakat Antalya Havalimanından Alanya da kalacağı otele üç saatte ulaşamıyorsa çok büyük sorun vardır. Acil Alanya-Antalya Turizm Çevre Yolu ihalesi yapılmalı ve yol yapımına başlanmalı. Yol ihalesi ne hikmetse her zaman bir başka tarihe erteleniyor. Mevcut D-400 Karayolu yetersiz kalıyor. Turizm Hareketliliğini kaldıramıyor.’ dedi.

Milletvekili Aykut Kaya, Pandemi öncesi 16 milyon yabancı turistin ağırlayan Türkiye turizminin başkenti Antalya’nın turizm gelirlerinden yıllık 15 milyar Dolar döviz girdiği sağladığının unutulmaması gerektiğinin altını çizdi.

(Haber Merkezi)

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours