Yivli Minaresi Çevre düzenlemesi ile daha güzel olacak!

Paylaşmak Güzeldir..

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Vakıflar Genel Müdürlüğü Antalya Tarihi Kaleiçi’nde bulunan 8 asırlık Ulu Cami Avlusu Çevre Düzenlemesi  Müştemilatı ihalesi yapıldı.

 İhaleyi AK-DE Akkaya  Deniz inş Proje Taah. Turizm. Teks. Mop Del. İthal Tic. LDT.ŞTİ aldı. Tarihi Yivli Cami avlusunda yapılacak olan düzenlemenin proje mimarlığını Yüksek Mimar İrem Özer tarafından Yapılıyor. 500 gün içinde bitirilecek olan  Projenin ihale bedeli  ise 3 milyon 872 bin 680,5 lira. Çevre düzenlemesine Muratpaşa ilçesi tarihi Kaleiçi’nde 166 Ada 22,23 ve 131 parselde Yivli Minare ve Sultan Alaaddin Ulu Cami Avlusu  Çevre Düzenlemesi ve Müştemilatı çalışması 09.01 2023 tarihinde başlayıp 2 Haziran 2024 tarihinde bitirilerek hizmete açılacak.

Hizmete açılması ile birlikte Yivli Minareyi ve Sultan Alaaddin Keykubat Camii görmeye gelen yerli ve yabancı turistler cami ziyareti öncesi abdestini alabilecek ve cami ve Yivli minare avlusunda dinlenerek etrafın tarihi dokusunu fotoğraflayabilecek. Turist Rehberi Vedat Özçelik, Şehir turu yapan Rus ve Almanların en fazla ziyaret ettikleri yerin başında 8 Asırlık olan ve 1230 yılında yapılan Yivli Minare ve Sultan Alaaddin Ulu Camii olduğunu söyledi. Vedat Özçelik, ‘ Antalya Kültür, tarihi ve arkeolojik varlıkları tanıma turizminde Yivli Minare ve Anadolu Selçuklu Sultanı 1.  Alaaddin Keykubat Adına yaptırılan Sultan Alaaddin Ulu Cami başlı başına bir değer.’ dedi.

Haber / Abdurrahman Büyükkeskin

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours