Günübirlik Evler İle Kiralık Araç Firmalarına Denetim

Paylaşmak Güzeldir..

Antalya İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri günübirlik kiralanan evler ve araç kiralama firmalarına yönelik denetimlerde bulundu.

Özellikle Antalya genelinde tatil yapmak için yaz mevsiminde akın eden turistler tarafından günübirlik daireler, apartlar hesaplı oldukları ve kolay ulaşılabilir oldukları için oldukça rağbet görüyor ve bu evlerin bir kısmının  kiralanma amacının sadece konaklama maksadını taşımadığı hatta suç işleme maksadıyla kiralandığı  da biliniyor. .

Söz konusu evlerle ilgili  yapılan şikâyet konusu hususlar; günlük kiralanan bu evlerin, adeta bir pansiyon gibi kullanılarak, neredeyse her gün kiralanıyor olması sebebiyle ciddi bir gelir kaynağı olmasına rağmen, herhangi bir kayıt altına alınmamasından dolayı elde edilen kira geliri için vergi ödenmeden kolay yoldan para kazanılmasını önlemek, kim ya da kimler tarafından kullandığının tespiti ve  Araç Kiralama Firmalarına yönelik denetimin sağlanması amacıyla  69 ekip ve 152 personelin katılımıyla yapılan uygulamada 642 Günübirlik konaklama yeri, 292 araç kiralama firması denetlendi.

Denetlemeler sonucunda 28 işletmeye Konaklayan ve Çalışan Kaydı Yapmamaktan, 4 araç kiralama firmasına “Sisteme Kayıtlı Olduğu Halde Veri Göndermemekten” İdari para cezası uygulandı.

Bilindiği üzere ev sahiplerinin günlük kiralık ev ruhsatı almadan evlerini kiraya vermeleri, yasalara göre suç olarak kabul ediliyor ve ruhsatsız günlük kiralık daire cezası 2023 yılı itibariyle 100.000 TL’den başlıyor.

(Haber Merkezi)

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours