Antalya’da yerleşik yabancı sayısı 167 binden 125 bine düştü!

Paylaşmak Güzeldir..

Antalya’da yerleşik yabancı yaşamada son noktayı Antalya Valisi Hulusi Şahin koydu.  Antalya’da son bir yıl içinde yerleşik yabancı sayısında 42 bin azalma oldu. Yerleşik yabancı sayısı 167 binden 125 bine düştü.

   Antalya’da bazı kamu kurumları, odalar ve belediyelerden gelen Antalya’da yaşayan yerleşik yabancı sayısının 100 ülkeden 150 bin 200 bin yerleşik yabancının yaşadığı sözlerinin gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

    Pandemi öncesi 2019 yılında 16 milyon yabancı turisti ağırlayan Türkiye turizminin başkenti şehri Antalya, turistlerin tatile gelmesi yanı sıra en fazla yerleşik yabancının yaşadığı şehirlerin başında geliyor.

  Rusya’nın Ukrayna’ya saldırması sonrası Antalya’ya yerleşen yabancıların başında Ruslar ile Ukraynalılar geliyor. Ruslar ve Ukraynalıların Antalyada birlikte yaşadığı yer merkez Konyaaltı ilçesi .

 Antalya  Valisi Hulusi Şahin; “Antalya’da yaşayan yerleşik yabancı sayısı, 125 bin olduğunu söyledi. Antalya’da yerleşik yabancı sayısının  son bir yıl içinde 167 binden 125 bine düştüğünü söyleyen Antalya Valisi Hulusi Şahin,” Antalya’da yerleşik yabancı sayısı son bir yıl içinde 167 binden 125 bine düştü..Bu rakam ile  bir önceki yıla göre, çok ciddi bir azalış gösterdi. 167 binden, 125 bine inmiş durumda. Antalya’da en çok ikamet izni alanların başında birinci sırada Rusya, 2’nci sırada Kazakistan, 3’üncü sırada Ukrayna, 4’üncü sırada Almanya, 5’inci sırada da Kırgızistan uyruklu kişiler yer alıyor. Bunlar yasal olarak ikamet izni almış kişiler. Yasal olarak Antalya’da ikamet izni ile kalan kişilerin herhangi bir ticaret yapma hakkı yoktur. Bunun için Çalışma Bakanlığından izin almaları gerekiyor. Eğer böyle bir ticari faaliyette bulunuyorlarsa, taksicilik, berberlik yapıyorlarsa, güzellik salonu işletiyorlarsa; bu suçtur. Bunlarla ilgili çok sıkı tedbirler alıyoruz. Bu konuda vatandaşlarımız da izinsiz ticari faaliyette bulunan yabancıları emniyet birimlerimize ihbar edebilirler. Hep birlikte büyük bir kararlılıkla düzensiz göçle mücadele etmeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

Öte Yandan Antalya’da fazla yerleşik yabancı yaşaması nedeni ile devlet memurları ev kiralamada zorluk çekmesi , kiralık ev bulmada zorluk çekme ,bulsa da kiraların pahalı olması nedeni ile Antalya’ya tayinlerinin çıkmasından korkar hale gelmişti.

Abdurrahman Büyükkeskin / Bülten

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours