Anaokulu’nda Su İsrafını Önlemek İçin Farkındalık

Paylaşmak Güzeldir..

Tarım ve Orman Bakanlığı, su kıtlığının nedenlerinden su israfının önlenmesi için seferberlik başlattı. Bu kapsamda ev kadınlarından öğrencilere, çiftçilerden sanayicilere kadar toplumun her kesimini kapsayacak şekilde eğitim ve farkındalık faaliyetleri gerçekleştirilecek. Ayrıca kullanılmış atık sular yeniden değerlendirilecek.

Bakanlığın bu alandaki talimatlarından sonra Manavgat İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü de

su israfının önlenmesi maksadıyla başlatılan kampanya kapsamında teknik ekipler tarafından Manavgat Anaokulunda çocuklara su israfının önlenmesi konulu bilgiler aktardılar.

Bireysel su kullanımlarında bilinçsiz kullanımlar sebebiyle günlük kişi başı 93 litreye kadar su israfı yapılıyor. Su Yönetimi Genel Müdürlüğü’nce hazırlanan kamu spotları, sosyal medya filmleri ile kullanıcılara suyun verimli kullanılmasına ilişkin farkındalık çalışmaları yürütülüyor. Su verimliliği seferberliği kapsamında suyu en çok kullanan grup olan kadın ve çocuklar için birebir etkinlikler yürütülerek, bütün su kullanıcı gruplarında suyun verimli kullanımı için farkındalık oluşturulması hedefleniyor.

Türkiye’de toplam 7,2 milyar metreküp arıtılmış atık su potansiyeli olduğu ve bunun yüzde 44 kadarının yeniden kullanılabileceği tespit edildi.

(Haber Merkezi)

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours