Minik elleri Gazzeli çocukların acısını resme yansıttı

Paylaşmak Güzeldir..

Cumhuriyet Meydanında açılan Özgür Gazze Kermesi ve Fotoğraf sergisinde  kreş çocukları Filistin Gazze’de İsrail’in attığı füze, tank bombası ,roket ve misket  bombalarından yaralanan ve acılar içinde kıvranması resimlerine yansıttı. 

Fotoğraf ve resim sergisini Manavgat’a tatile gelen turistler ile ilçede yerleşik yaşayan yabancılarda ziyaret etti.

Sergiyi açan Mehmet Gayretli,” Her bir çocuk anne ve babasının öpmeye koklamaya kıyamadığı gonca gül tomurcuğu dur.  İsrail’in attığı bombalar neticesinde Filistin Gazze’de anne ve babalar gül tomurcuklarını öpüp koklayamadan kara toprağa veriyor. Çocuk ölümleri maalesef dünyanın gözü önünde oluyor. Başta Birleşmiş Milletler(BM) olmak üzere Avrupa sadece seyrediyor.  Kutuplarda buzullar erirse kutup ayılarının halleri ne olacak diye timsah gözyaşı dökenlerin ise Gazze’de çocuklar bombalarla öldürülürken hiç sesleri çıkmıyor? Acil Gazze’deki İsrail saldırıları durmalı.” dedi.

Sergiyi gezenler arasında yerleşik Rus Olga İbrahimov, Fotoğraflar yüreğini yaktığı için bakmaya cesaretinin olmadığını söyledi.  Olga İbrahimov, ”Fotoğraflara bakamadım. Bakınca gözümün önüne hep kızım Natalia ile oğlum Andrey önüne geliyor. Gazze’de İsrail tarafından  bir soykırım yaşanıyor. Ama dünya bu soykırıma   çok sessiz.’dedi.

Haber/ Abdurrahman Büyükkeskin

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours