Gazze Platformu Başkanı Mehmet Gayretli; “İsrail Savaş Suçu İşlemeye Devam Ediyor”

Paylaşmak Güzeldir..

İsrail’in Gazze’de yaptığı bombalı saldırıları Gazze Platformu Cumhuriyet Meydanı’nda yaptığı açıklama ile kınandı.

Manavgat Gazze (MGP) Platformu Cumhuriyet Meydanı’nda Gazze’de İsrail’in saldırılarında yaralanan, evsiz kalan ailelere maddi destek için kermes düzenledi.

Kermeste elde edilecek gelir ile Gazze’de ihtiyaç sahibi ailelerin ihtiyaçları karşılanacak.

Gazze Platformu Başkanı Mehmet Gayretli yaptığı açıklamada, İsrail’in dünyanın gözü önünde savaş suçu işlediği  buna ise Birleşmiş Milletler(BM), Avrupa Birliği(AB), Avrupa Konseyi(AK), Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi(AKPM) ve İslam İşbirliği Teşkilatının sessiz kaldığını söyledi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netenyahu ve İsrail Ordusu Gazze’de masum sivillerin üzerine roket, füze, bomba ve Misket bombası yağdırarak savaş suçu işliyor. Sivillleri ,hastaneleri, okulları, sağlık kuruşlarını bombalama yaparak savaş suçu işlemeye devam ediyor.

Gazze kasabı İsrail Başbakanı Binyamin Netenyahu ve İsrail Ordusunda sivilleri bombalama emri veren tüm komuta kademesi insanlığa karşı işlenen suçlardan Hollanda Lahey’de savaş suçlusu olarak acil yargılanmalı. BM, AB ve AK ülkeleri Gazze’deki işlenen soykırım karşısında üç maymunu oynamaktan vazgeçmeli ve İsrail’e karşı tavır almalılar. “diye konuştu.

(Haber Merkezi)

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours