Paylaşmak Güzeldir..

Antalya’da  mevcut huzur ve güven ortamının devamının sağlanması için “Çocuk ve Gençlerin Korunmasına Yönelik Okul Çevreleri ile Servis Araçları Denetimi” gerçekleştirildi.

Çocukların günlük yaşamlarının büyük bir bölümünü geçirdiği eğitim kurumlarında, her türlü korku ve endişeden uzak huzur ve güven içerisinde eğitim öğretimlerini sürdürebilmeleri amacıyla, polis sorumluluk bölgesindeki okullar ile çevresinde terör, asayiş, narkotik vb. konularda umuma açık yerleri kapsayan “Çocuk ve Gençlerin Korunmasına Yönelik Okul Çevreleri ile Servis Araçları Denetimi” gerçekleştirildi.
İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş, Çocuk, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, Narkotik Suçlarla Mücadele, Terörle Mücadele, Güvenlik, Trafik Denetleme Şube Müdürlükleri ve İlçe Emniyet Müdürlüklerine bağlı birimlerden ekip ve personelin katılımı ile gerçekleştirilen denetimlerde; 563 okul çevresinde, 57 internet ve elektronik oyun salonu, 145 kahvehane/kafe/nargile salonu, 130 market/büfe ve tekel bayi, 18iddia ve ganyan bayi, 265 park/bahçe/umuma açık yer ve 25 metruk bina denetlendi.

Yapılan çalışmalar kapsamında; 5.150 şahıs incelendi, 810’u okul servis aracı ile toplam 1.270 araç denetlendi, 44 araca idari para cezası uygulandı,6 işletme hakkında idari işlem yapıldı, 26 aranan şahıs yakalandı.

Okulların çevresinde yapılan denetimler 2023-2024 Eğitim Öğretim Dönemi sonuna kadar aralıksız olarak devam edecektir.

Antalya Emniyet Müdürlüğü / Bülten

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours