(AHİP) Başkanı Av. Mücahit Gündoğdu;

Paylaşmak Güzeldir..

“Staj Mağdurlarının Sorunları Çözülmeli”

SGK’nın staj mağdurlarının sigorta girişinin kabul edilmesi Meclis’te ortak mutabakatla çözülür!

Antalya Adalet ve İnsan Hakları Platformu(AHİP) Başkanı Av. Mücahit Gündoğdu, Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK)’nın yıllardır bir türlü kabul etmediği staj yılındaki ‘ sigorta’ giriş yılını kabul etmesi gerektiğini söyledi.

Meslek liseleri ve Çıraklık Eğitim Merkezleri’ni de eğitim gören hatta çalışırken bir uzvunu kaybederiz sigorta haklarının verilmesi gerektiğini söyledi.

Staj mağduru meslek liselerinin 1999 yılı staj girişlerinin acil kabul edilmesi gerektiğinin altını çizen AHİP Başkanı Av. Mücahit Gündoğdu, “Ülkemizde 241 bin staj mağduru meslek lisesi mağduru var. Staj tarihleri kabul edilmediği için EYT’den yararlanamıyor. Stajları SGK tarafından kabul edilmediği için emekli olamıyor. Bu çok büyük haksızlık ve hukuksuzluk. Bu bir emek hakkı gaspıdır. Alın teri ve emek en kutsal haktır.”

İvedikle staj mağdurlarının Sigorta Giriş Günü kabul edilip, Emeklilikte Yaşa Takılanlar(EYT )haklarından yaralanması gerektiğini vurgulayan Av. Mücahit Gündoğdu,  “Mağdurlarının “Mağduriyeti giderilmeli. Alın teri ve emek en kutsal haktır. Staj Mağdurları sigortaya giriş yılı kabul edilmeli ve emekli olma yolu açılmalı. Bu onların en doğal ve yasal hakları. Böyle olursa yetişmiş ara elaman başta Almanya ve Avrupa ülkelerine gitmez. Bu görevde Cumhuriyetin 101’nci yılında Gazi Meclisi’nin en aslı görevi olmalı. Merhum iş adamı Mustafa Koç ” Meslek lisesi memleket meselesidir” diyerek meslek liselerinde ara elaman yetiştiriciliğinde çok büyük boşluğu doldurduğunu veciz sözü ile tüm Türkiye’ye duyurmuştu.” ifadesinde bulundu.

Av. Mücahit Gündoğdu, konunun TBMM’de Mecliste grubu bulunan partilerin ortak mutabakatı ile çok rahat çözülebilecek bir konu olduğunu sözlerine ekledi.

Haber/Abdurrahman Büyükkeskin

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours