Uzman Elektrik Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Emre Cengiz : “Güneş enerjisi, finansal ve ekonomik boyutta stratejik öneme sahip”

Paylaşmak Güzeldir..

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Sürekli Eğitim Merkezi Danışma Kurulu Üyesi ve Uzman Elektrik Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Emre Cengiz, 2023’te kaydedilen 2858 megavatlık yenilenebilir enerji artışının yüzde 99,5’inin güneş enerjisi projelerinden kaynaklandığını belirterek, bu projelerin Türkiye’nin enerji ithalatına bağımlılığını azaltarak, ekonomik bağımsızlığını sağlamada ve sürdürülebilir bir gelecek inşa etmede önemli bir köprü görevi gördüğünü ifade ederek, Yerel yönetimlerin de bu konuya duyarlılık göstermesini istedi.

Güneş enerjisinin, finansal ve ekonomik boyutta taşıdığı stratejik öneme de dikkat çeken CENGİZ, “Güneş enerjisi projeleri sadece çevresel avantajlar sağlamakla kalmayıp, aynı zamanda yerel ekonomilere dinamizm kazandırıp, istihdam imkanları sağlıyor. Bu projeler enerji güvenliğimizi artırmanın yanı sıra iklim değişikliği ile mücadelede de etkin bir rol oynuyor. Türkiye’nin enerji ithalatına bağımlılığını azaltarak, ekonomik bağımsızlığını sağlamada ve sürdürülebilir bir gelecek inşa etmede önemli bir köprü görevi görüyor.

Güneş enerjisi projelerinin hane ve işyeri çatılarında kullanılması, enerji ihtiyacının bir kısmını karşılamakla kalmayıp, bireysel ve kurumsal düzeyde enerji bağımsızlığını sağlamanın da bir yolu” diyen Cengiz, “Bu uygulama, sadece bireylerin ve işletmelerin enerji maliyetlerini düşürmekle kalmaz, aynı zamanda çevresel sürdürülebilirliği de destekler. Böylece, her birey ve işletme kendi enerjisini üretme potansiyeliyle enerji dönüşümüne katkıda bulunmuş olur.” dedi. 

Haber Merkezi

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours