Aylin Tezcan Çelik Belediye Başkan Adayı mı?

Paylaşmak Güzeldir..

Demokrat Parti (DP) Millet İttifakı’nın kurulmasında baş rol oynayan partilerin başında geliyordu. 14-28 Cumhurbaşkanlığı seçiminde sahada yaptıkları çalışmalarla bunu açıkça ortaya koydular.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığına destek açıklamasını yapan ilk partiydi.  Millet İttifakı içerisinde olası tartışmaların önünü kesmek ayrışmaları önlemek için harcadığı çabalar toplum hafızasında yerini çoktan aldı.

DP’nin o seçim dönemindeki çalışmalarının hakkını vermek lazım. Manavgat’ta da durum farklı değildi. DP’nin çalışkan ilçe başkanı Aylin Tezcan Çelik, millet ittifakının bileşen partileri içerisinde çalışmalarıyla göz dolduran ilçe başkanlarının başında geliyordu.

CHP bir teşekkürü bile çok gördü

Ancak CHP’nin karar vericileri milletvekili listeleri oluşturulurken en büyük haksızlığı da DP’ye yaptılar. DP tabanı buna içerlerken, ülkenin mevcut durumunu göz önünde bulundurarak seslerini çıkarmadı. CHP’de bir teşekkür bekliyorlardı ama maalesef o teşekkür bir türlü gelmedi. Amiyane tabirle ‘Öküz öldü, ortaklık bitti.” Parsayı Saadet, Deva ve Gelecek partileri topladı.

Yerel seçimlere sayılı günler kala CHP’nin, DP’ye mesafeli duruşunda bir değişim olmadı. CHP’de genel başkan değişti ama izlenmesi gereken birleştirici güç siyasetinde maalesef bir değişim olmadı.

DP yerel seçimi masaya yatırdı

Özgür Özel’in gözlerinin önünde olan ama bir türlü göremediği DP, aynı hataların tekrarlanması üzerine yerel seçimlerde CHP’yle işbirliğini masaya yatırmak zorunda kaldı.

Meclis’teki üç milletvekiliyle milletvekili sayısı çok olan partilerden daha iyi muhalefet yapan ve halk tarafından çok sevilen DP Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt yaptığı açıklamayla yerel seçim tavrını net olarak ortaya koydu.

Kendi aday ve logolarıyla seçime gitme eğilimleri var

Enginyurt teşkilatlara gönderdiği talimatta; Partisinin her il-ilçe ve beldede kendi adaylarıyla ve logosuyla seçime gidileceğini bildirdi. Ve hatta daha da ileriye giderek, aday başvurusu olmayan yerlerde parti başkanlarının adaylığını açıklamasını istedi.

Partinin kararının ilk ayağı Antalya’nın Kemer ilçesinde hayat buldu. Demokrat Parti’nin Kemer Belediye Başkan Adayı Halit Özdemir oldu.

Halit Özdemir’in aday tanıtım lansmanına Genel Başkan Gültekin Uysal, Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muhtar Mahramlı, Antalya il başkanı Mahmut Çil, ilçe başkanları, partililer ile çok sayıda vatandaşın katıldığı görüldü.

CHP’yi eleştirmedi ama kırgındı

Genel Başkan Gültekin Uysal, her zamanki beyefendi kişiliğiyle ülke siyaseti ve yerel seçimlerin önemine dikkat çeken bir konuşma yaptı. Uysal, belki biraz kırgındı ama kendisini karşılamaya gelen ve dinleyenlere karşı nezaketini korumasını bildi, CHP’yi eleştiren bir söz etmedi.

Aylin Tezcan Çelik Belediye Başkan Adayı mı?

Kemer’deki aday tanıtım toplantısına Manavgat’tan da ciddi bir katılım oldu. İlçe Başkanı önderliğinde partiye emek vermiş önemli isimler Kemer’deydi.

DP’deki gelişmelere yakından izleyince; DP İlçe Başkanı Aylin Tezcan Çelik’in yakın bir zamanda Manavgat Belediye Başkan Adaylığını açıklaması siyaseten sürpriz olmaz.

Kemer aday tanıtım toplantısında benim edindiğim izlenimlerim bu yönde…

(Haber Merkezi)

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours