CHP Antalya Milletvekili Av. Cavit Arı; “Parayı ver müteahhitlik yap”    

Paylaşmak Güzeldir..

CHP Antalya Milletvekili Av. Cavit Arı, Cumhurbaşkanı tarafından yeni çıkarılan yönetmelikle ve 12 Aralık 2023 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Yabancıların Türk Vatandaşlığına geçmesi için konut satın alma koşuluna ilave olarak “Kat Mülkiyeti” veya ‘Kat İrtifakı Kurulmuş” yada ‘ üzerinde Yapı Bulunan Arsa Vasıflı Taşınmaz” satışı da mümkün olacaktır ibaresini kabul edilemez bulduklarını söyledi.

CHP Antalya Milletvekili Av. Cavit Arı, dünyanın hiçbir ülkesinde 400 bin ABD Doları karşılığında vatandaşlık veren bir ülkenin olmadığını söyledi. ARSA VASIFLI TAŞINMAZ “satışı da mümkün olacaktır. CHP Antalya Milletvekili Av. Cavit Arı, ” Bir yabancı 400 bin ABD Doları verip bir konut aldığında mülkiyet sahibi olma yanı sıra Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olma haiz olması yanı sıra yeni yönetmelikle ” kat mülkiyeti”, ‘ Kat irtifakı Kurulmuş yada Üzerinde Arsa Vasıflı Taşınmazında satışı da mümkün olacak. Yeni Yönetmelikle Arsa alan bir yabancı kat karşılığı bie müteahhide verilecek yada kendisi müteahhitlik yapabilecek. Dünyanın hiçbir ülkesinde vatandaşın kolay ve ucuz alınan bir ülke yok. Yabancı bastırıyor parayı vatandaşlık alma yanında müteahhitlik bile yapabiliyor. Böylesi bir durum olamaz. Acı ama gerçek; tüm değerlerimiz satılmaya devam ediliyor. ” dedi.

Öte Yandan Antalya’da 125 bin yerleşik yabancı yaşıyor. Bunun 75 binini ise Rus ve Ukraynalılar oluşturuyor. Antalya’da en fazla konut alan millet ise birinci sırada Ruslar yer alıyor.

Haber/Abdurrahman Büyükkeskin       

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours