Develer Elmalı’da kıran kırana birbirini yenmek için güreşti

Paylaşmak Güzeldir..

Yok olmaya yüz tutan kültürel değerlerimizi yaşatma adına organize ettiğimiz Elmalı Folklorik Deve Gösterileri’nin 2.sini büyük bir coşkuyla tamamladık.

ATA Sporu yağlı pehlivan güreşinde tarihi Kırkpınar Dan da eski olan ve Türkün ilk Er Meydanı ismi ile bilinen Antalya’nın Elmalı ilçesi Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk, unutulmaya yüz tutmuş Folklorik geleneksel Deve Güreşi kültürünü yaygınlaştıracaklarını söyledi. Kadim şehir Antalya’nın Elmalı ilçesinde 2. Elmalı Deve Güreşi yapıldı. Ülkede folklorik deve güreşi Ege Bölgesinde Aydın, Muğla, Denizli , İzmirin bazı ilçeleri, Uşak Çanakkale ili ve ilçeleri ile Antalya’nın Demre(Kale), Finike ve Kumluca ilçelerinde yapılan folklorik kültür etkinliği. 2. Elmalı Folklorik Deve Güreşine çoğunluğu Ege Bölgesi illi olmak üzere güreşmek için 60 deve birinci olmak için kıran kırana mücadele etti.

Deve rakibi deve ile güreşirken güreş alanından kaçarsa hükmen yenik sayılıyor.

Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk, Yörük-Türkmen kültürümüzün asırlardır sembolü olan deve varlığına bağlı yaşamın yaşatılması için Elmalı Belediyesi olarak her zaman destek olacaklarını söyledi. Başkan Halil Öztürk, ”Unutulmaya yüz tutmuş tarihi kültürel ve folklorik değerlerimizi yani bir anlamda bizi biz yapan değerlerimizi yaşatarak gelecek kuşaklara taşımak istiyoruz.” dedi.

Deve Güreşinde dereceye giren deve sahiplerine iYi Parti İl Başkanı Vahdet Afşin Karacan, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gürbüz, Demre Belediye Başkanımız Gülsüm Cengiz, Finike Belediye Başkanımız Mustafa Geyikçi, İYİ Parti Elmalı İlçe Başkanı Fatih Altıntaş, Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Elmalı İlçe Başkanı Şakir Aydın, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Aydın, Hilmi Şefik Cambolat, Belediye Meclis Üyeleri ödül madalya ve kupa takdimi yaptı.

Başkan Halil Öztürk, Elmalı Folklorik Deve Gösterileri ile seyircilerimizi coşturan deve sahiplerimize, güreşlerimize ilgi gösteren seyircilerimize ve ayrıca organizasyonun kusursuz geçmesini sağlayan, günler öncesinden hazırlık yapan, ‘özveri ile çalışan personelimize teşekkür ediyorum’ ifadesinde bulundu.

Haber/Abdurrahman Büyükkeskin

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours