Benzetildiği Atatürk’ü Tanıdı, Türkiye’ye Hayranlığı Arttı

Paylaşmak Güzeldir..

Türkiye’ye ilk kez 1987 yılında balayına gelen Alman vatandaşı Horst Scheurich, Mustafa Kemal Atatürk’e benzerliğiyle dikkat çekiyor. Türkiye’ye 30. kez gelen Alman turist Atatürk’e benzediğini öğrendikten sonra hayatını araştırdığı Atatürk ve onun kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’ne hayranlığının arttığını söyledi.

Türkiye’ye ilk kez 1987 yılında balayına gelen Alman vatandaşı Horst Scheurich Mustafa Kemal Atatürk’e benzerliğiyle dikkat çekiyor. Türkiye’ye 30. kez gelen Alman turist Atatürk’e benzediğini öğrendikten sonra   Atatürk ve Türkiye’ye hayranlığının arttığını söyledi.

‘TÜRKİYE İKİNCİ MEMLEKETİM’

 “İlk tatilimi 1987 yılında burada geçirdim, eşimle balayındaydık ve Türkiye´yi o kadar çok sevdim ki, sonradan pek çok kez geldim. Tam olarak bilmiyorum kaç defa geldiğimi. 30 kere gelmişimdir. Her zaman güzeldi burası. Kışın bile burada çok fazla turist var. Çünkü Almanya´da hava o kadar güzel değil ve burada hava gerçekten harika ve rüzgarlı. Burada aynı zamanda kültürel şeyleri deneyimleme fırsatımız da var ve bu gerçekten çok güzel ve bu yüzden burayı seviyorum ve her şeyden önce buradaki insanlar her daim bizi iyi hizmetleriyle karşılıyor, aslında burası  benim ikinci memleketim.”

‘MERHABA ATATÜRK!  DEDİLER’

 “Uzun zaman oldu buraya geleli ve sonra birisi Atatürk´e benziyorsun dedi. Otelde animasyonlar hep birlikte ‘Merhaba Atatürk! dedi. Neler olduğunu anlamadım ve ne oldu bilmiyorum ama bazı insanlar öyle söylüyor ve sonra baktım, okudum ve gördüm. Atatürk Türkiye´nin babasıdır, her şeyiyle modern Türkiye´yi kurmuştur, Osmanlı İmparatorluğu´nun çok uluslu devletini, bugün birçok siyasetçinin başaramadığı bir ulus devlete dönüştürerek, tüm Türkleri yaratan modern bir birlik oluşturmuştur, O dönemde kadınlar için de olumlu yönde pek çok şey değişti. Kur´an´ı Türkçeye tercüme ettirdi İşte bu yüzden Atatürk´ün hayatı boyunca yaptığı çalışmalara saygı duyuyorum. Çünkü o gerçekten bir şey yarattı, insanlar için aslında çok olumlu olan bir birlik kurdu ve bu yüzden hala onunla yaşıyorlar ve bence bu iyi.”

‘HER YERDE SAVAŞ VE KAVGA VAR’

 “Atatürk´ün temel düşüncesi, bölünmüş birçok insanı bir ulus devlet ve birlik haline getirmekti. Bugünkü siyasi duruma baktığınızda her yerde savaş, kavga, ölüm var ve şunu söylemek gerekir ki Atatürk birbiriyle birlik olmuş, birbirini anlamış ve aslında barışı böyle sağlamış, mutlu yaşamış ve bu günlerde bu gerçekten çok nadir”

‘İYİ HİZMET ALIYORUZ’

“Burada kendimi çok rahat hissediyorum ve burada yaşayan insanlar gibi hissediyorum, Burada ki Almanlar da rahat hissediyor. Birçok insanın buraya  20. kez gelmesi bu yüzden.  Çünkü dostane bir karşılama, hoş insanlar, iyi hizmet alıyor ve rahatlayabiliyoruz, Buraya gelen Alman vatandaşları da benim gibi kendilerini daha çok evlerindeymiş gibi hissediyorlar ve burada emin ellerdeler”

(Haber Merkezi)

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours