Side’de kış dönemi kültür turları başladı

Paylaşmak Güzeldir..

Antalya Manavgat Side Antik Kent’te kış kültür turları başladı.

Antalya’da 2023 turizm sezonu sona erdi.720 bin yatak kapasitesi ve 441 beş yıldızlı otelin bulunduğu Türkiye turizmin başkenti Antalya’da 23 Kasım itibarı ile yüzde 87’i kapandı.

Açık olan konaklama tesisleri ise “ölü sezon “denilen kış döneminde yaşlı Alman ve Avrupalı turistleri ağırlama yanı sıra, Avrupa futbol takımları, golf, Almanya ve Avrupa bisiklet sporu takımları ile Kuzey Avrupa ülkeleri Oryantiring takımlarını ağırlıyor.

Kokartlı Profesyonel Turist Rehberi İlkay Özen, turizm açısından Türkiye turizminin amiral gemisi Antalya’nın çok iyi bir 2023 turizm sezonu geçirdiğini söyledi.

Kültür, tarih ve arkeolojik varlıkları tanıma turizminin “Enlerinden” olan Side Antik Kent’in tarihi, kültürel ve arkeolojik varlıkları zenginliğinin yılın 12 türü yapıldığı turizm destinasyonu ifade etti.

Side’nin diğer tarihi ören yerlerinden ayrılan en önemli özelliğinin yılın 12 ayı turizmin canlı olması olduğunun altını çizen Rehber İlkay Özen, “Dünyanın hiç bir ülkesinde tarihi ören yeri içinde yerleşimin olduğu yer yok. Dünyada toprağın altıda üstü de tarih ve arkeolojik varlık olan ve içinde insan yaşamının var olduğu antik kent: Side. Bu neden ile Side’de kültür, tarih ve arkeolojik varlıkları turizmi yılın 12 ayı canlı .Ayrıca Avrupa pazarında Konaklama satışları Side markası ile satıldığı için Side destinasyonuna 50 bin yatak Side Yürüyüş Yolu’nda Side Antik Kent’e 20-30 Dakika mesafesinde olması çok büyük artı değer katıyor.

Haber/Abdurrahman Büyükkeskin

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours