Ressam Nurcan Şimşek, Türkiye’de bir ilke imza attı

Paylaşmak Güzeldir..

İlçemizde yaşayan ressamlardan Nurcan Şimşek,10-16 Kasım Atatürk’ü Anma Haftası dolayısıyla Ulu Önder Atatürk’ün portresini Türk halısı üzerine canlı performans ile 5 saat çalışarak resimledi. 12 Kasım Pazar günü gerçekleşen etkinlik büyük ilgi topladı, bu çalışma Türkiye’de ilk kez antik kent Side’de ilgilenenlerin ve turistlerin yoğun ilgisi ile gözler önünde gerçekleştirildi.

Side Antik kenti kültür ve sanata ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Ressam Nurcan Şimşek sıra dışı bir çalışmaya imza atarak, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi. Şimşek, Atatürk’ün portresini Türk Halısı üzerine canlı performansla 5 saatte boyama ile resimledi.

Manavgat’ta yaşamını sürdüren ressam Nurcan Şimşek, 10-16 Kasım Atatürk’ü Anma Haftası dolayısıyla Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün portresini Side’de bir halıcı dükkânında gözetmenler eşliğinde canlı performansla 5 saatte boyama ile resimledi. Türkiye’de bir ilk olan bu çalışma turistlerinde yoğun ilgisini çekti.

Cumhuriyet’in temelinin bilim ve sanat olduğu belirten Şimşek, “ Cumhuriyetimizin temeli bilimdir, sanattır. Bende bu çalışmam ile bir farkındalık yaratmak istedim. Halı üzerine portre resim çalışması çok zor ve dikkat gerektiren bir iş. Hata kabul etmeyen bir uzmanlıkla yapılması gerekiyor. Sanatçı hayal gücü olan insandır. Sıra dışı denemeleri yapmak her sanatçının hayalini kurduğu bir olgudur. Türk halısı üzerine Atatürk’ün portresini resimlemeyi uzun bir süredir hayal ediyordum. Bu hayalimi gözetmenler eşliğinde Side gibi tarih, kültür ve sanat kokan bir kentte 5 saat süren bir çalışmayla gerçekleştirdiğim için çok mutluyum. Bana bu olanağı sunan Side Mozaik Carpet adlı işyerine de teşekkürü bir borç bilirim” diyerek duygularını dile getirdi.

Ressam Nurcan Şimşek kimdir?

Gazi üniversitesi güzel sanatlar fakültesi bölüm 3. Olarak yüksek onur derecesi ile mezun oldu. 2 çocuk annesi. 17 yıldır Manavgat’ta yaşıyor ve halen Manavgat Belediyesi Side Gençlik Merkezi’n de resim öğretmeni olarak çalışmakta, yaşayan sanat projelerine imza attı. Anka kuşu projesinde sanat terapisi olarak yer aldı. Manavgat Belediyesi çocuk etkinlik merkezine kayalar üzerine 3D resim yaparak kayaları çeşitli hayvanlara dönüştürmesi ile birlikte sıra dışı farkındalık oluşturacak sanat deneme ve çalışmalarına imza attı.

(Haber Merkezi)

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours