Bozuk Para Esnafa İlaç gibi gelecek

Paylaşmak Güzeldir..

Antalya’da esnaf ve mahalleler arası yolcu taşıyan halk otobüsü ve dolmuş şoförleri bozuk metal 1 lira para bulmada çektikleri sıkıntıyı ” Bozuk 1 lira bulmada dilencilerden bile dilenir hale geldik” diye dert yanıyorlar.

 Acil tedavülden 34 yıl önce kalkan 2.5iranın Darphane tarafından basılarak tedavüle gelmesini dört gözle bekliyor. Dolmuş şoförleri turistler 20 lira verince para üstü vermede bir lira iki lira vermede ve bulmada çok zorluk çektikleri söylüyor.

1989 yılında tedavülden kaldırılan 2,5 TL’lik madeni paralar, 34 yıl sonra yeniden piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Darphane, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan onay beklediği belirtiliyor.

Bozuk Para Sorunu Çözülecek

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü, bozuk para sorununu kısmen çözmek ve 1 TL’lik madeni para üzerindeki baskıyı hafifletmek için 2,5 TL’lik madeni paraları yeniden basmak için hazırlıklarını tamamladığı iddia ediliyor. Darphane yetkilileri, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a 2 TL’lik madeni paraların basımı için öneride bulundu ancak Erdoğan, 2,5 liralık madeni paranın daha uygun olacağını ileri sürüldü. Onayın gelmesinin ardından paraların kısa süre içerisinde basılarak tedavüle gireceği söyleniyor.

Bozuk Para Sorunu Çözülecek

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü, bozuk para sorununu kısmen çözmek ve 1 TL’lik madeni para üzerindeki baskıyı hafifletmek için 2,5 TL’lik madeni paraları yeniden basmak için hazırlıklarını tamamladığı ileri sürüldü.

Turizm kenti Antalya’da turistik tesisler, restoranlar, kafeler, çay ocakları kahveler, simit ve çay ocakları dolmuş ve halk otobüsü şoförleri tedavüle girecek 2,5 liraları dört gözle bekliyor.

Manavgat Teksin Unlu Mamülleri Satış Yeri İşletme Sorumlusu Ahmet Emeksiz,” Müşteri Unlu mamulleri, pasta börek, çay ve kahve  içme  sonrası çektiğimiz en büyük sıkıntı para ödemesinde para üstü vermede bozuk bir lira yada 50 kuruş bulmada çok zorluk çektiklerini söyledi. Ahmet Emeksiz” Bölgemiz turizm yöresi olduğu için yerli turist yabancı turistler ve yerli halk alışveriş yapma hareketliliği canlı olan bir yer. Her gün yakın komşu esnaflar ile çocuklarının kumbarasında biriken bozuk para toplamak için mesai harcıyoruz. Bizim için bozuk madeni 1 lira bulmak çok zor bir iş. Allah’tan dükkana gelip gidene bozuk 1 lira getirmesi ricasında bulunuyoruz da sorunu çözmeye çalışıyoruz .Her gün metal 1 lira bulmak bizim için kabus oldu. Sorunun bir önce Darphane tarafından çözülmesi gerekir. Eski 2,5 liralar yeniden tedavüle girerse biraz rahatlamış oluruz.” dedi.

Antalya’da mahalle arası dolmuş şoförlüğü yapan Ali İhsan Yılmaz, dolmuş şoförlerinin en büyük kabusu her gün bozuk 1ira toplamak olduğunu kaydetti. Dolmuş şoförü Ali İhsan Yılmaz,” Bozuk 1 lira bulmak aylardır kabusumuz oldu. Adeta bozuk 1ira bulmada dilenci oluyoruz her gün. Dilencilerden bile bozuk para almak için dilenir hale geldik. Allah aşkına 34  yıl önce tedavülden kalkan 2,5 lirayı Darphane bir an önce basarak tedavüle sürsün” ifadesinde bulundu.

Haber/Abdurrahman Büyükkeskin

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours