Boğaziçi’nde Coşkulu 100. Yıl Kutlaması

Paylaşmak Güzeldir..

Boğaziçi Koleji Öğretmen ve Öğrencilerinin hazırladığı Cumhuriyetimiz 100 yaşında kutlama programı, Cumhuriyetimizin temellerini atan başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşları anısına Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Cumhuriyetin ilk yılları ve zorlukları konulu oyunlar sahnelenerek, Cumhuriyet öncesi yaşananlar bir kez daha yaşanmış oldu.

Cumhuriyetin 100. Yıldönümü nedeniyle günün anlam ve önemini anlatan konuşma ve şiirler okunarak hep birlikte “Yaşasın Cumhuriyet” sloganları atıldı.

 Boğaziçi Koleji Kurucu Müdürü Polat Selçuk, “Her ulusun bir kurtuluş günü vardır. Bizim kurtuluş günümüz 29 Ekimdir.” ifadelerini kullandı. “ Cumhuriyet kadındır, cumhuriyet çocuktur, cumhuriyet erkektir “ diyen Polat Selçuk, şunları söyledi: “Türk milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare şekli Cumhuriyet idaresini kuran kahraman Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını Cumhuriyetimizin 100. Yılında saygı ve minnetle anıyoruz. Coşkuyla kutladığımız Cumhuriyetimizi Türk Gençleri ve Boğaziçi Koleji olarak ilelebet yaşatacağımıza söz veriyoruz”

(Haber Merkezi)

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours