100.Yılı Coşkuyla kutluyoruz

Paylaşmak Güzeldir..

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. Yılı Manavgat’ta coşkuyla kutlanacak.

Manavgat Kaymakamlığınca yapılan program açıklamasına göre düzenlenecek etkinliklerle kutlama coşkusu, 29 Ekim Pazar günü Saat 09.30 – 10.00 arası İlçe kaymakamı Adil Karataş makamında tebrikleri kabul edecek.

Saat 10.00’da Cumhuriyet meydanı Atatürk anıtına çelenk sunulmasının ardından Kaymakam Adil Karataş günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapacak.

Şiirler, Halk oyunları ve bando gösterisi ile devam edecek olan programda resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin ödüllerini kaymakam Adil Karataş takdim edecek.

Program sırasında resmi geçit töreni düzenlenecek halkın bayramı kortejle kutlanacak.

Manavgat Kaymakamı Adil Karataş Cumhuriyet Bayramı ile ilgili şu açıklamada bulundu;

“Cumhuriyet Bayramı, dünyada eşine az rastlanan bir inanç ve azmin sonucu, bu toprakların bölünemeyeceğinin tarihi bir ispatıdır. Kurtuluş Savaşı, Milletimizin var olma savaşı, Cumhuriyet ise, yeniden dirilişin simgesidir. ‘Tek bayrak, Tek millet, Tek devlet’ anlayışı ile kurduğumuz, demokrasi ve halk iradesiyle taçlandırdığımız Cumhuriyetimiz, Türk milletinin ebedi varlığı ile ilelebet devam edecektir.

Cumhuriyet tarihi boyunca devletimizle halkımızın bağlarını zayıflatmaya yönelik tüm çabalara rağmen, milletimiz daima ülkesine ve devletine sahip çıkmış, bu uğurda hiçbir fedakârlıktan kaçınmamıştır. Büyük Türk Milleti’nin ve Manavgatlı hemşerilerimin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum’’.

(Haber Merkezi)

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours