Emek Mahallesi Muhtar Adayı Elif Aygül Öz ; “Mahallemize Kadın Eli Değecek!”

Paylaşmak Güzeldir..

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel Seçimlerinde muhtar adayı olan Elif Aygül Öz, Emek mahallesi muhtarlık adaylığı yarışında “Bende varım” dedi.

Muhtar adaylığı çalışmalarına kolları sıvayarak başlayan Emek mahallesindeki ev ve işyerlerini tek tek dolaşarak hem kendini tanıtan hem de muhtar seçildiğinde hayata geçireceği projeleri anlatan Elif Aygül Öz,, mahallenin sorunlarını kadın eliyle çözebilmek için göreve talip olduğunu açıkladı.

Mahalle sakinlerinin desteğini isteyen Elif Aygül Öz  “Muhtarlığı ek iş olarak değil, tek iş olarak yapmak için göreve talibim. Muhtarlık ofisi, mahalle sakinlerime daima açık olacak. Sorunların çözümü için ilgili kurum ve birimleri harekete geçireceğime dair söz veriyorum. İlk işim, 7’den 70’e herkesin rahatlıkla gelebileceği, mahallenin sorunlarını ve taleplerini dile getirebileceği mevcut muhtarlık ofisimizin sürekli açık kalmasını sağlayacağım. Emek mahallesi muhtarı nerede? Diye sorulduğunda beni muhtarlık ofisinde bulabilecekler. Halk Eğitim Merkezlerinde işsiz insanlarımızı iş sahibi edindirmeye dönük kurslar açmak için girişimlerim olacak. Hizmetin birinci ayağı muhtarlıktır. Güler yüz ve çalışma azmiyle hizmet edeceğim. Görüş ve öneriler için bana 0546748 05 60 numaralı hattan ulaşabilirsiniz” dedi.

Emek Mahallesinin ilk kadın Muhtarı olarak fark oluşturmak istediğini kaydeden Elif Aygül Öz , “Emek  Mahallesinde doğup büyümekten, yıllardır ikamet etmekten ve nefes almaktan her zaman onur ve gurur duyuyorum. Seçimde, “En büyük destekçim kadınlar olacak” Türk Kadınının ekonomik, sosyal, kültürel ve siyasal alanlarda söz sahibi olmaya başladığını, kadınlara imkan verildiğinde neler yapacaklarının iyi göründüğünü dile getiren Elif Aygül Öz   “Kadın muhtarın mahallesi için neler yapabileceğini herkese ispatlayacağım. Yıllardan beri erkek egemenliğinin hüküm sürdüğü muhtarlıkta bir kadın olarak muhtarlıkta da kadının yapabileceği çok şeyler olacağını ispatlamak istiyorum. Kadınların ev ve iş yaşamındaki başarısını yerel yönetimlerde de bir anne titizliği ve şefkati ile başaracağım inancıyla mahalle sakinlerinin destekleriyle, kadınların toplumsal sorumluluğunun gereği olarak muhtarlığa aday oldum ve kazanacağıma inanıyorum. Seçim sürecinde en büyük destekçim kadınlardır” ifadelerini kullandı.

Elif Aygül Öz,  muhtarlık koltuğuna değil, hizmete talip olduğunu, sorun ve sıkıntıları çözme noktasında ilgili kamu kurum ve kuruluşlarıyla işbirliği içerisinde çalışarak mahalle halkına hizmet etmek için yola çıktığına dikkat çekerek, ”İyi işler yapacağıma inanıyorum. Amacımız tüm muhtarlık çalışmalarını halk için, halkla birlikte yürütüp, sonuna kadar şeffaflık içerisinde halkın karar alma süreçlerine doğrudan katılımını sağlamak. Mahallede yaşanan sorunların en büyük yükünü taşıyan ve sorunlarla birebir yüzleşen bayanların, mahalle yaşamında söz ve karar haklarını sağlamak olacak amacım. Hizmeti çok sevdiğim, hizmet heveslisi olduğum için, vatandaşlarımın, mahallemin eksiklerini tespit etmek, üst mercilerle arasında köprü olmak için yola çıktım. Sıcak, güzel ve seçkin bir mahalle için aday oldum. Kadın bir muhtar mahalledeki ihtiyaç sahiplerini, mahallenin eksiklerini daha iyi tespit eder. Ayrıca bayan bir muhtarın, muhtarlıkta daha fazla oturma şansı olur. Çünkü erkek bir muhtarın, muhtarlık dışında farklı bir işi de olacağı için fazla vakit ayıramayabilir. Ama vatandaş muhtarı daima yerinde görmek, aradığında bulmak ister bunun için kapımız hiç bir zaman kapalı kalmayacaktır. Tüm Emek mahallesi sakinlerinden bu yarışta destek istiyor, oylarına talip olduğumu bilmeleri dileğiyle saygılar sunuyorum” dedi.

(Büşra Deveci)

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours