Paylaşmak Güzeldir..

Antalya Adalet ve İnsan Hakları Platformu(AHİP) Başkanı Av. Mücahit Gündoğdu, yüksek enflasyonun memurundan, özel sektör çalışanına ,işçisine, dar gelirlisine, hatta işverenine kadar toplum her kesimini kemiren bir canavar haline geldiğini söyledi .TÜİK açıkladığı yüzde 75 olan enflasyonun gerçeği yansıtmadığına dikkat çeken AHİP Başkanı Av. Mücahit Gündoğdu, “Arjantin’de enflasyon yüzde 260 etin kilosu 3,5 dolar bizde TÜİK’ göre enflasyon yüzde 75 etin kilosu ise 23 Dolar. Anlaşılır bir durum değil” dedi.

Cumhuriyetin ikinci yüzyılı başında kötü ekonomik tablolar  nedeni ile yeni  doğan ve 10 yaşına basan çocukların  borçlu olarak dünyaya gediğini vurgulan Av. Mücahit Gündoğdu,” Gelecekte çocuklarımızın borç bataklığı ve sarmalında boğulmaması için acilen evrensel hukuk normlarına dönmek zorundayız. Evrensel hukuk normlarına dönmeden ekonomimizin iyi ve düzgün olması imkansız. Ülkemizin uluslararası Hukuk ve Hukukun Üstünlüğü Endeksi, Kişi Hak ve Özgürlük, Ekonomik Refah ve Basın ve İfade Özgürlüğü Endeksinde  maalesef çok kötü durumda. Ayaklar altında geziyor. Basın Özgürlüğünün olmadığı bir ülkeye yabancı yatırımcı kesinlikle gelmez.” ifadesinde bulundu.

Türkiye Büyük Millet Meclisince 20 Şubat 1930 tarihinde kabul edilen, 25 Şubat 1930 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren ve hükümete ulusal paranın değerindeki dalgalanmayı engelleme yönünde cezai nitelikte yaptırımlarla desteklenen düzenleyici karar alma yetkisi tanıyan Kanunla Türk Lirasını Koruma Kanunu çıktığı vurgulayan Gündoğdu, Türk Lirasını uluslararası para birimleri karşısında rezil edenler hakkında da yasal işlem yapılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Abdurrahman Büyükkeskin / Haber

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours