Paylaşmak Güzeldir..

Dünyaca ünlü Manavgat Şelalesine giriş fiyatları arttı. Her yıl 700-800 bin yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Manavgat Şelalesine giriş ücreti 20 liradan 30 liraya yükseldi. 06 ile 18 yaş grubu ise 15 lira oldu. Manavgat Şelalesinde Müze Kart uygulaması geçersiz olmakla birlikte,  engelli, şehit ailesi,yakınları ve gazi ve gazi ailelerine ücretsiz.

Yıllık ortalama 800 bin yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Manavgat Şelalesi’nde 2024 yılı turizm sezonu başladı. Manavgat Şelalesine 1 Mayıs ile 25 Mayıs arası günlük ortalama 2 bin 650 yerli ve yabancı turistin giriş yaptığı belirtildi. Manavgat Şelalesi’nde turistik giysi ve eşya satıcılığı yapan Adil Mutlu, ünlü şelalede turizm sezonu başlamasına rağmen bekledikleri turizm hareketliliğinin olmadığını söyledi. Adil Mutlu, ” İstatistiklere bakıldığında Manavgat Şelalesi’nde son 10 yıldır  turizmin can damarını Almanlar oluşturuyor. Almanları ise İngilizler ve Kuzey Avrupa ülke turistleri oluşturuyor.”dedi.

Rus turizmci Olga İbrahimov, Rus turistlerin Antalya’da düden Şelalesinden sonra en fazla ziyaret ettiği çağlayanı Manavgat Şelalesi olduğunu kaydetti.

Abdurrahman Büyükkeskin / Haber

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours