Paylaşmak Güzeldir..

CHP Antalya Milletvekili Aliye Coşar TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen Türk Ticaret Kanunu ile bazı Kanunlarda değişiklik yapılmasına dair Kanun Teklifinin 15’inci Maddesine dair yaptığı konuşmada, AK Parti iktidarına seslenerek; ”Cezalarla enflasyonla mücadele edemezsiniz. Cezaların artırılmasıyla stokçuluk ve enflasyonun önüne geçileceğini mi düşünüyorsunuz? ”diye sordu.

Coşar, kamu tasarruf tedbirleriyle ilgili olarak da temsil ve ağırlama giderlerinde rekor kırılırken basın kuruluşlarına abonelik ve ilan verilmemesiyle özellikle Anadolu basının yok edilmeye çalışıldığını söyledi.

Coşar şöyle konuştu: “Kamu tasarruf tedbirlerinde makam araçlarına dokunulmazken, personel servislerine kısıtlama getirenler temsil ve ağırlama giderlerinde rekor kırıyor. Ocakta 19 milyon, şubatta 92 milyon, martta 714 milyon lira harcamışlar; bu paraların seçim döneminde harcanması da manidardır. Aynı tedbirler kapsamında basın kuruluşlarına abonelik, ilan ve reklam verilmemesi de yer alıyor. Bu kararla yerel basına ekonomik darbe vurulur; yerel basına sahip çıkmak gerekirken yerel basını yok etme niyetindesiniz. Dövizin artışını durdurmak için kur korumalı mevduatla iki yılda Merkez Bankasının kasasından 47,8 milyar dolar çıktı. Memura, emekliye, asgari ücretliye çok görülen paralar faizcilere gitti. Ödeme garantili kamu-özel iş birliğiyle yapılan yap-işlet-devret projelerinden vazgeçmeden tasarruftan söz edemeyiz. Geçiş garantili köprü ve otoyollar, hasta garantili şehir hastaneleri, yolcu garantili hava limanları için kimi ve kimleri zengin ettiyseniz tasarruf tedbirlerini de onlara uygulayın.

OECD ülkeleri arasında en yüksek enflasyona sahip ülkeyiz, açık ara lider konumdayız. En iyi 10 ekonomi hayalinden, kamuda tasarruf tedbirleri açıklayan ülke durumuna geldik. Esnaf kredi kooperatifleri aracılığıyla kullanılan geçmiş dönem krediler dahi yüzde 7,5’tan yüzde 17’ye artırılmıştır. Esnaf borcu borçla kapatırken, sizden hibe ve sıfır faizli kredi beklerken bir de kredi faizlerini yükselttiniz. Amaç küçük esnafı bitirmek ise çok yakın zamanda bunu da başaracaksınız.

ÇEVRE YOLU PROJESİ

Antalya en çok vergi veren illerin başında gelmektedir. En az kamu yatırımı alan illerden biridir. Yıllardır ertelenen Antalya-Alanya arasındaki çevre yolu projesinin ihalesi yapılmasına rağmen süreç yavaş ilerlemektedir. Antalya’nın doğusundaki kara yolundaki yoğunluk her geçen gün artıyor, turizm sezonunun olduğu bu dönemde de trafik işkenceye dönüşüyor. Zaruri olan çevre yolunun yapımına bir an önce başlanmalıdır.

Haber Merkezi  

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours