Paylaşmak Güzeldir..

Manavgat Devlet Hastanesi, 2018 yılında unvan almaya hak kazandığı Sağlık Bakanlığı ve UNICEF işbirliği ile yürütülen “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları” “Bebek Dostu Hastane” unvanını 2024 yılında da korudu.

Proje kapsamında Manavgat Devlet Hastanesi tarafından hazırlanan emzirme politikasıyla, hastaneye başvuran gebe ve annelere politika doğrultusunda bilinçli bir emzirme dönemi geçirmeleri sağlanıyor. Hastaneye başvuran gebe ve annelere tıbbi bir zorunluluk olmadığı sürece bebeklerine ilk 6 ay sadece anne sütü, devamında uygun tamamlayıcılarla 2 yaş ötesine kadar emzirmenin önemi vurgulanıyor.

2024 yılı Mayıs ayı içerisinde Sağlık Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen ‘‘Bebek Dostu Hastane’’ denetimleri sonucunda Manavgat Devlet Hastanesi 2018’de aldığı unvanını korudu.

Hastane Başhekimi Opr. Dr. Mehmet DENİZ, “Bebek Dostu Hastane unvanını aldığımız ilk günden itibaren kurum olarak annelerimizin ve bebeklerimizin, fiziksel ve ruhsal sağlıklarını güçlü temeller üzerine inşa etmek adına sorumluluklarımızın bilincinde olarak gereken hizmetleri sürdürmeye devam ediyoruz” dedi.

Büşra Deveci / Haber

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours