Paylaşmak Güzeldir..

Emek Partisi (EMEP) Antalya İl Başkanlığı basın sözcüsü Sadık Türk, dünyada en fazla emek sömürüsünün olduğu ülkelerin başında Türkiye geldiğini söyledi. 1 Mayıs İşçi Bayramı ile ilgili basın açıklaması yapan EMEP’li Sadık Türk, ülkede en önemli sorunun yüksek enflasyona bağlı hayat pahalılığına bağlı yaşam koşullarının çok ağırlaşması olduğunu söyledi.

Türkiye turizminin başkenti Antalya’da bir turizm emekçisi aldığı 17 bin 2 lira asgari ücretin 15 bin lirasını ev kirasına verirse bir ay nasıl geçecek diye sordu?

EMEP’li Kadir Türk, ”Bugün ülkemizde açlık sınırı 16 bin lira olmuş. Asgari ücret ise 17 bin 2 lira. Ev kirası 15 bin lira. Bunun adı resmen modern köleliktir. Antalya’da turizm sektöründe çalışan yaklaşık 300 bin turizm emekçisi var. Bunların yüzde 90’nı 17 bin 2 lira maaşla çalışıyor. Bir turizm çalışanı asgari ücret olarak aldığı 17 bin 2 liranın 15 bin lirasını ev kirası olarak veriyorsa bunun ismi aleni olarak modern köleliktir.  Günümüz emekçileri ve işçilerinin Antik Mısır döneminde piramitlerin yapımında taş taşıyan kölelerden durumu yaşam koşulları daha kötü durumda. Bir emekçinin  Manavgat Irmağına nazır  bir çay evi yada cafe de simit çay içip yemesi lüks oldu. Birde daha kötü durumda olan zamanında SGK primlerini düzgün bir şekilde ödeyen emekçinin  emekli olduktan sonra aldığı 10 bin lira maaş daha vahim bir durum. Ülkemizde açlık sınırı 16 bin lira, en düşük emekli maaşının 10 bin lira olması utanç verici bir durum.’ diye konuştu.

Abdurrahman Büyükkeskin / Haber

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours