Paylaşmak Güzeldir..

Büro Memur-Sen Antalya Şube Başkanı Ünal Hisarkaya, “Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen toplu sözleşme ikramiyesinde mücadelemiz başarıyla sonuçlandı” dedi.

CUMHURBAŞKANI SÖZ VERDİ

Toplu sözleşme ikramiyesi ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın üzerlerine düşen görevi yerine getirecekleri sözünü verdiğini kaydeden Hisarkaya, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, üzerlerine düşeni mutlaka yapacakları sözünü verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca 3600 ek gösterge konusunda da gerekli düzenlemenin yapılacağını söyledi. Bizler de verilen sözlerin tutulmasını bekleyip konunun takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.

EMEK VE MÜCADELE VAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kazanımlardan geri dönüş olmayacağını, gerekli düzenlemeleri yaparak mağduriyetin önüne geçeceklerini ifade ettiğini kaydeden Hisarkaya, “Büyük emek ve mücadele ile elde ettiği ve kamu görevlilerine aylık 345 lira ek gelir sağlayan ‘Toplu Sözleşme İkramiyesi’ kararı, CHP’nin talebi, Anayasa Mahkemesi’nin kararı ile iptal edildi. 2 Milyondan fazla memur mağdur edilmişti. Şimdi mağduriyetin giderilmesi için hükümetin çalışmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

CHP MEMURU MAĞDUR ETTİ

Büro Memur-Sen Antalya Şube Başkanı Ünal Hisarkaya, “CHP’nin; basiretsiz, sorunlu ve sorumsuz muhalefet anlayışının bir tezahürü olarak Anayasa Mahkemesi’ne ilgili mevzuat hükmünün tamamının iptali için başvurmasıyla, mahkeme tarafından, evrensel hukuk kurallarıyla açıkça çelişen mesnetsiz gerekçelerle iptal kararı verilmiş memurların aylık 345, yıllık 4 bin 150 Lira hak kaybına uğramasına neden olunmuştur. Yani CHP, 2 Milyon 200 bine varan memurun cebindeki 345 liranın çekilmesine, aylıklarının düşmesine, hakkının, hukukunun yok edilmesine neden olmuştur. Sayın Cumhurbaşkanımız bu mağduriyetin giderilmesi noktasında üzerlerine düşeni yapacaklarını dile getirmesi 2 milyondan fazla memurda büyük heyecan yaratmıştır” açıklamasında bulundu.

3600 EK GÖSTERGE BEKLENTİSİ

 3600 Ek gösterge verilmesi vaadinin yerine gelmesini beklediklerini kaydeden Başkan Ünal Hisarkaya,”Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 3600 ek gösterge ile ilgili de bir çalışma yapıldığını duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, birinci dereceye yükselen tüm memurlarımızın faydalanacağı şekilde 3600 ek gösterge düzenlemesini genişleteceğini daha önce de duyurmuştu. Sayın Cumhurbaşkanımız 3600 ek gösterge konusunun da önümüzdeki dönemde çözüme kavuşacağı sözünü verdi” dedi.


Hisarkaya, “Büro Memur-Sen olarak, 3600’le ilgili düzenleme yapılmasını önce Toplu Sözleşme Mutabakat Metni’ne yazdırdık, şimdi de bu mutabakatın hayata geçmesini sağlıyoruz. Süreçlerin takipçisi, üyelerimizin ve kamu görevlilerinin sesi olmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

3600 İLE GELİR ARTIŞI SAĞLAYACAK

Ünal Hisarkaya, birinci derecedeki kamu çalışanları ve memur emeklilerine 3600 ek gösterge verilmesinin gelir artışı sağlayacağını ifade ederek şunları söyledi:”Söz konusu düzenlemeden, birinci dereceye gelen kamu çalışanları ile geçmiş dönemde birinci dereceden emekli olan idari hizmetler ve teknik hizmetler sınıfındakiler faydalanacak. 3600 ek gösterge sayesinde mevcut emeklilerin emekli maaşı artacak, çalışmayı sürdüren kamu görevlilerinin ise hem emekli ikramiyesi hem de emekli aylığı yükselecek.”

Çok sayıda memurun emekli olmak için birinci dereceye 3600 ek gösterge verilmesi vaadinin hayata geçirilmesini beklediğini aktaran Hisarkaya, “Birinci dereceye gelen kamu görevlilerine 3600 ek gösterge verilmesiyle çok sayıda kişi emekli olacaktır. Bu durum, memurların emeklilik hayaline kavuşmasını sağlayacağı gibi kamuda gençlerin istihdamının da önünü açacaktır” dedi.

Memur-Sen / Bülten

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours