MYP’liler İsrail’in Gazze’de yaptığı katliamı kınadı

Paylaşmak Güzeldir..

Milli Yol Partisi(MYP) Manavgat İlçe Başkanlığı Cumhuriyet Meydanı’nda toplanarak İsrail’in Gazze’de yardım tırların da insani yardım malzemesi   alırken ateş açılması sonrası 79 kişinin ölmesi ve 721 kişinin yaralanmasını  kınadı.

    MYP Manavgat Belediye Başkanı Adayı Hacı Çayır ,yaptığı basın açıklamasında 5,5 aydır dünyanın gözü önünde Gazze’de bir soykırımın yaşandığını söyledi.

İsrail Başbakan’ı Binyamin Netenyahu’nun aleni olarak sivilleri öldürerek savaş suçu işlemesine karşın Avrupalı Liderler ve ABD Başkanı John Biden’in sırtını sıvazlanması nedeni ile Lahey’de insanlığa karşı işlenen suçlardan yargılanması için bugüne kadar Birleşmiş Milletleri Güvenlik Konseyi’nin hiç bir girişimde bulunmadığına dikkat çeken Belediye Başkanı Adayı Hacı Çayır,”Bugüne kadar kutuplarda buzullar eriyor. Kutup ayılarının yaşam alanları daralıyor, açık denizlerde foklar ve caretta caretta deniz kaplumbağalarının nesli tükenir diye yeri göğü inleten ve  ayağa kaldıranlar Gazze’de 6 bin 656 çocuk kadın olmak üzere 31 bin kişi İsrail Bombaları ile dünyanın gözü önünde  katledildi.Dünyada tık yok. İslam dünyası tam rezil ve rüsva durumunda, Arap dünyası ise çölde safari yapma derdinde. Bizde ise durum İsrail’e gemicikler le ticaret işi ile meşgul. Lafa gelince kahrolsun İsrail deme timsah göz yaşı dışında yapılan  bir şey yok.”diye konuştu.

MYP Manavgat İlçe Başkanı İsmail Yaman’da MYP olarak her zaman mazlum yanında zalimin ise hep karşısında olduklarını söyledi.

İlçe Başkanı İsmail Yaman, Filistin’de yaşanan insanlık dramının tarihte olduğu gibi Hz. Ömer ve Selahattin Eyyüb-i  gibi dirayet sahibi liderlerin çözebilecegini sözlerine ekledi.

Abdurrahman Büyükkeskin / Haber

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours