Demre Belediye Başkanı Gülsüm Cengiz,  DP’li Başkan Adayı Av. Kocakaya’nın 2. Sıra Meclis Üyesi

Paylaşmak Güzeldir..

Demre Belediye Başkanı Gülsüm Cengiz, CHP’den istifa ederek Demokrat Parti(DP) Demre Belediye Başkanı Adayı Av. Okan Kocakaya’nın partisi DP’ye geçerek, 31 Mart Belediye Başkanlığı seçiminde Kocakaya’nın listesinde 2’nci sıra Belediye Meclisi Üyesi adayı oldu.

Daha önce iYİ Parti’den istifa ederek CHP’ye geçen Demre Belediye Başkanı Gülsüm Cengiz, eski Demre Belediye Başkanı Av. Okan Kocakaya DP’den Demre Belediye Başkanı Adayı olunca mevcut başkan Gülsüm Cengiz,” Sen nerede biz oradayız, daima yanındayız, destekliyoruz ” diye açıklamasında bulunmuştu..

DP Demre Belediye Başkanı Adayı Av. Okan Kocakaya’nın Demre Seçim koordinasyon Ofisinin açılışını İyi Parti’den istifa eden eski Antalya Milletvekili Av. Hasan Subaşı ve DP Genel Başkanı Gültekin Uysal yaptı.

DEMRE’DE YILLIK 500 BİN HRİSTİYAN ORTODOKS NOEL BABA KİLİSESİ Nİ ZİYARET EDEREK HACI OLUYOR

14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı ve 28 Dönem Milletvekilliği seçiminde İyi Parti’den Antalya Milletvekili seçiminde Demre Belediye Başkanlığını bırakarak kendisini sevenlere karşı hayal kırıklığı oluşturduğu için üzgün olduğunun altını çizen Av. Okan Kocakaya,”İstifa ettiğim eski partimden 14 Mayıs seçimlerinde Antalya’nın kültür, tarih, inanç ve arkeolojik varlıkları turizminde başkenti olan Demre’yi TBMM’de sesi ve soluğu olmak için aday adayı olmuştu. Demre tarihte Likya Birliği Devleti’nin çok önemli merkezi. Zaten Aziz. Nicholas(Noel Baba) dünya da marka değeri en yüksek olan bir isim. Hedefimiz Demre merkezli Batı Antalya Bölgesinin kültür, tarih ve arkeolojik varlık  turizm zenginliği potansiyeli önce Meclis gündemine ardından da dünya gündemine taşımaktı. Yıllık 500 bin Hristiyan Ortodoks Noel Yortusu Bayramı’nda Noel Baba Kilisesini ziyaret ederek hacı oluyor. Yine yaklaşık 1 milyon turist Noel Baba Kilisesi, Likya Medeniyetleri Müzesi ile 3 bin 500 yıllık  kaya mezarlarının olduğu Myra Antik Kenti ziyaret ediyor. Biz istedik ki Batı Antalya’nın kültür turizminde Gazi Meclisi’nde sesi olalım fakat biz demokrasi dedik, onlar eski sistem demeyi tercih etti. Biz adalet dedik onlar mevcut sistemle devam demeyi tercih etti’ diye konuştu.

Haber/Abdurrahman Büyükkeskin

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours