Yunan ordusundan ele geçirilen tank Şehitlikte sergileniyor.

Paylaşmak Güzeldir..

20 Temmuz’da dönemin Başbakanı Bülent Ecevit ile Koalisyon ortağı Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın ortaklaşa Türk Silahlı Kuvvetlerine verdiği emir ile yapılan Kıbrıs Barış Hareketi’nde Yunan ordusundan aldığı Rus yapımı tanklar, havan topu, keşif aracı ve roket atalar Mersin’in Silifke ilçesinde sergileniyor.

Mersin’in Silifke ilçesinde 1974 Kıbrıs Barış Harekatı dan  iki yıl sonra, harekette şehit düşen asker,sivil ve mücahitler anısına Kıbrıs Şehitliği Anıtı bulunuyor. 1976 yılında açılan şehitlik sembolik bir şehitlik. Kıbrıs Şehitliği’nde şehitler anısına 454 şehit anısına  48 yıl önce dikilen 45 ardıç ağacı bulunuyor.

Kıbrıs Şehitlik Anıtını yıllık 26 bin kişi ziyaret ediyor ve sembolik mezarların başında dua ediyor.

Silifke Kıbrıs   Şehitliği Anıtın ziyaret eden Silifkeli Yusuf Baştuğ, ” Fırsat buldukça ailecek mezarlar ziyaret ediyor ve dua ediyoruz. Harekât sırasında yaşamını kaybeden 454 subay, astsubay, erbaş ve erin her biri için birer ağaç dikilmiştir. Şehitlikte ayrıca bir Atatürk anıtı, Kıbrıs’ta yaşamını kaybeden 220 mücahit için bir anıt ve tören alanı da yer almakta. Şehitlikte bunların dışında harekât sırasında Kıbrıs’ta ele geçen çeşitli savaş malzemeleri de sergilenmektedir.[Bu malzeme arasında yer alan Sovyet yapımı T-34 tankı 2014 yılında şehitlik yönetiminden sorumlu Silifke Orman Şefliğince Mersin’deki Rauf Denktaş Parkına teslim edilmişse de Silifke Belediyesinin itirazı üzerine tank iade edilmiştir”diye konuştu.

Haber/Abdurrahman Büyükkeskin

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours