Otel dışına çıkan yaşlı turistler yumurta yiyerek gün boyu zinde kalıyor

Paylaşmak Güzeldir..

Manavgat’a tatile gelen yaşlı Alman ve Avrupalı turistler otel dışında gezme de yumurta yiyerek ;gün boyu zinde ve tok kalıyorlar.

Antalya’nın Manavgat ilçesinde sağlıklı beslenme uzmanı Diyetisyen Büşra Canan,  turizm destinasyonu Manavgat’a tatile gelen yaşlı Alman ve Avrupalı turistlerin, Otel dışına çıktığında gün boyu zinde ve tok olarak kalmayı yumurta yiyerek sağladığını söyledi.   Diyetisyen Büşra Canan ,kalp hastalıkları uzmanlarının(kardiyologların) günde ortalama 1 yumurta yiyen kişilerde kalp hastalıkları riskinin, yemeyenlere göre azaldığı görüldüğünü belirttiğini söyledi. Yumurtanın başta tok tutma yanı sıra pek çok faydasının bulunduğunu belirten Diyetisyen Büşra Canan,”  Özellikle Göz Hastalıkları doktorlarında  yumurta sarısı, makula dejenerasyonu ve kataraktın önlenmesinde pay sahibi olan büyük miktarda karoten içerir. Karotenin yanı sıra yumurtada göz sağlığına iyi gelen A vitamini bulunur.Omega 3 yağ asitleri içeren yumurta, vücuttaki trigliserid seviyelerini düşürmeye yardımcı olan bir besindir.Bölgemize tatile gelen yaşlı turistler otel dışına çıktıkları yada Side Antik Kentte yürüyüş ve Nordic Walking yaptıklarında gün boyu zinde ve tok kalmak için yanlarında getirdikleri yumurtayı yiyerek sağlıyorlar. Yumurta insanı gün boyu tok tutar.  ”dedi.

Vücuttaki iyi kolesterol olarak bilinen HDL, günde en az 1 yumurta tüketimi ile birlikte artıracağına dikkat çeken Diyetisyen Büşra Canan yumurta tüketimi ile birlikte artan HDL değerleri kalp hastalıkları riskini de azaltabileceğinin altını çizdi.

‘YAŞLI TURİSTLER OTEL DIŞINA ÇIKTIĞINDA GÜN BOYU ZİNDE VE TOK KALMAYI YUMURTA YİYEREK SAĞLIYOR”

Aşırı yumurta tüketimi aynı zamanda LDL (kötü kolesterol) düzeylerini de artırabileceğinin altını çizen Sağlıklı beslenme uzmanı Diyetisyen Büşra Canan, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:” Bu noktada doktora danışarak hareket etmek de fayda vardır. Özellikle hamileler ve emziren anneler için önemli bir kaynak olan betain ve kolin, yumurta tüketimi ile birlikte vücuda girer ve beyin sağlığının korunması yönünde bir etki sağlayarak felç riskini azaltabilir.Kalorisi belli olan ve faydalarıyla dikkat çeken yumurta, porsiyon kontrolünün düzenlenmesi konusunda etkili bir besindir.Vücut dokularının onarılması ve korunmasında çok faydalıdır. Bölgemiz turizm bölgesi olduğu için özellikle yaşlı turistler otellerde sabah kahvaltısında büyük oranda haşlama yumurta yumurta yerlerki; gün boyu dinç ve zinde olsunlar. Yumurta gün boyu insanı tok tutar. Yaşlı turistler otelden Manavgat merkez ve Side Antik Kenti yürüyüş yaparak gezide yanında haşlamış yumurta getirerek yerler ve sürekli tok kalmayı sağlar.’

Haber/ Abdurrahman Büyükkeskin

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours