Alman emekli aylık maaşı ile kışı Side geçiriyor; Manavgatlı emekli tedavi için Antalya’ya zor gidiyor!

Paylaşmak Güzeldir..

Turizmci iş insanı ve Saadet Partisi(SP) Manavgat İlçe Başkanı İlhami Demiral, başta Almanya olmak üzere Avrupalı ülkelerinde en düşük emekli maaşının 2 bin 200 Euro olduğunu söyledi. Bununda Türk Lirası karşılığının 65 bin lira olduğunu söyledi. Avrupa Birliği(AB) ülkelerinde en yüksek emekli maaşı veren ülkenin Lüksemburg olduğunu vurgulayan Turizmci ş insanı İlhami Demiral,” Lüksemburg’ta en düşük emekli maaşı 2 bin 680 Euro. Türk Lirası karşılığı 87 bin lira. Bizde ise en düşük emekli aylığı dört gün önce 7 bin 500 liradan 10 bin lira oldu. Almanya’da bir emekli Antalya Side de beş yıldızlı bir otelde kişi çıkarıyor. Bizim emekli ise aldığı 10 bin lira maaşla tedavisi için Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Akdeniz Üniversitesi Hastanesine nasıl gidip geleceğim diye kara kara düşünüyor. Birde emekli ile alay eder gibi ”2024 Yılı Emekliler Yılı Olacak” diyorlar. Böylesi bir aymazlık görmedim. Antalya’da ortalama bir ev kirası 13 ile 15 bin lira arası. En düşük emekli maaşı 10 bin lira. Bizim emeklimizde niye AB ülkelerindeki emekli ve yaşlılar gibi beş yıldızlı otelde tatil yapmasın?. Bugün ülkemizde en düşük 10 bin lira emekli maaşı alan emekliyi 81 il ve ilçelerde bulunan hiçbir huzurevi kabul bile kabul etmiyor.  ” dedi.

Öten yandan Antalya Adalet ve İnsan Hakları Platformu(AHİP) Başkanı Av. Mücahit Gündoğdu, Antalya’da çalışan 285 bin turizm çalışanının 23 bininin emekli olduğunu söyledi.

 AHİP Başkanı Türkiye’de en yüksek ev kirasının İstanbul’dan sonra Antalya olduğunu belirten Av. Mücahit Gündoğdu,” Turizm kenti Antalya’da emekli geçinemediği için otellerde bulaşıkhane, havuz bakımı, çamaşırhanede yada meydancı olarak ek iş yapmak zorunda kalıyor. Hangi emeklinin maaşı yetse ikinci bir işte çalışır. 285 bin turizm çalışanının 23 bini SGK ve BAĞKUR emeklisi. Artık çocuklar arasında tatil yapma sadece ‘ yabancılara özgü” bir durum olduğunu daha küçük yaşta kanıtsadılar” ifadesinde bulundu.

Haber/Abdurrahman Büyükkeskin

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours