AHİP:En düşük emekli maaşı 10 bin lira, açlık sınırı ise 15 bin lira!

Paylaşmak Güzeldir..

Antalya Adalet ve İnsan Hakları(AHİP) Başkanı Av. Mücahit Gündoğdu, SGK ve BAĞKUR emeklisine yapılan yüzde 5’lik zamın zamanında kuruşu kuruşuna sigorta primini yatıran emekçinin emeklilik yaşı gelince emeğinin ve alın terinin sömürülmesi  olduğunu söyledi.

Memur emeklisine yapılan zam ile SGK ve BAĞKUR emeklisine yapılan zamdaki uçurumun Anayasa’daki eşit yurttaşlık ilkesine aykırı olduğunu beliren AHİP Başkanı Av.  Mücahit Gündoğdu, ” Ülkemizde açlık sınırı 15 bin lira zaten . Sen gidip ülkede en düşük emekli maaşını 7 bin 500 liradan 10 bin lira yapacaksın olacak iş değil. Ülkemizde Temmuz 2023 yılından bu yana türlü bahanelerle hakkı yeniyor.  Hakkı gasp edilip sömürülüyor. Böylesi aymaz iktidar ile muhalefet olmaz.  Milletvekili maaşı 80 bin lira olduğu için Ana muhalefet Partisi CHP emekli maaşlarındaki haksızlığa ve hukuksuzluğa hiç sesini çıkarmıyor ve ciddi bir muhalefet yapmıyor.” dedi.

AHP  Başkanı Av. Mücahit Gündoğdu, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:”   Ülkemizde en düşük emekli maaşı beş gün önce 7 bin 500 lirada 10 bin lira oldu. Türk-İş ve DİSK’e göre ülkede açlık sınırı 15 bin lira. Bunun Türkçesi bir eve 15 bin liranın altında giriyorsa o hane halkı aç demektir. Birdeİstanbul’dan sonra ikinci sırada en fazla ev kirasını pahalı olan şehir; Antalya. Bundan 40 yıl önce devlet memurları tayinim Ankara’ya çıksın diye yakınları ile birlikte Ankara’da parti merkezleri ile TBMM arası mekik dokuyorlardı. Şimdi ise aman ha tayinim Antalya’ya çıkmasın diye dua ediyor. Antalya’da ortalama ev kirası 13- 15 bin lira arası.

SGK yada BAĞKUR emeklisi 10 bin lira emekli maaşı ile bir ay nasıl geçinecek?. TBMM’de 559 Milletvekili var(Hayatını kaybedenler hariç) Birde TİP’li Av. Şerafettin Can Atalay serbest kalsa tam 600 olacak. Fakat bu tuhaf olan 10 bin lira olan emekli maaşına itiraz eden bir tek aklı başında vekil yok. Yada Milletvekilleri aldığı 80 bin lira maaşlarını emekliye versinler emeklinin aldığı 10 bin lira ile geçinsinler.? Uzaya astronot gönderiyoruz hikayesi ile Alen Mask’ın ABD’deki uzay yerinden uzaya 55 milyon dolara uzaya turistik gezi ziyaretine para bulunuyor. Emekli maaşına 10 bin lira bulunamıyor da çok tuhaf bir durum değil mi?”

Abdurrahman Büyükkeskin / Haber

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours