Türkiye’de emekliler Avrupa’daki emekliye   göre 8,5 kat düşük alıyor

Paylaşmak Güzeldir..

Saadet Partisi(SP) Manavgat İlçe Başkanı İlhami Demiral, Almanya ve Avrupa ülkeleri emeklilerine göre Türkiye’deki emeklilerden 8 kat daha fazla aldığını söyledi.

En düşük emekli maaşının 7 bin 500 liradan 10. bin lira olmasının utanç verici bir durum olduğunu vurgulayan SP Manavgat İlçe Başkanı İlhami Demiral , Partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’un ” 2024 Yılı Emekliler Yılı Olacak” sözü ile emekli ile alay etmekten öte bir şeyin olmadığını  kaydetti.

Avrupa Birliği(AB) ülkesinin ekonomideki lokomotifi Almanya’da devlet destekleri hariç en düşük emekli maaşının 2 bin Euro olduğunu bunu. Türk Lirası(TL) karşılığının 65 bin lira olduğuna dikkat çeken SP Manavgat  İlçe Başkanı İlhami Demiral,” AB ülkeleri içinde en yüksek düzeyde emekli maaşı veren ülke Lüksemburg, Lüksemburg’ta en düşük emekli maaşı 2 bin 680 Euro, TL karşılığı ise 87 bin lira. Bizde ise 10 bin lira oldu. Yani bizim emeklimizden 8,5 kat daha fazla para alıyor. Bir emekli maaşının 10 bin lira olması utanç verici bir durum. Bizde emekliler Manavgat’tan Antalya’ya zor giderken bir Alman ve Avrupa ülkesinden emekli ise Antalya’da krallar gibi tatilini yapıyor.” diye konuştu.

Emekliye acilen 10 bin lira sayyanen zam yapılması gerektiğinin altını çizen İlhami Demiral,14 Mayıs seçimleri sonrası iktidarın iğneden ipliğe yüzde 127 zam yapmasına karşın emekliye yaptığı zammın yüzde 33 olduğunu ifade etti.

SP İlçe Başkanı İlhami Demiral, “2024 Yılı Emekliler Yılı Olacak” diyenlere karşı 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan Belediye Başkanlığı seçiminde emeklinin ülkeyi bu hale getirenler den  halkın ve emeklinin sandıkta gereken dersi vermesi gerektiğinin altını çizdi.

Abdurrahman Büyükkeskin / Haber

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours