Bot ve tekne turcuları Nevruz Bayramı’nda  İranlı turistlerle açacak!

Paylaşmak Güzeldir..

İlçemizdeki bot ve tekne turcuları 2024 turizm sezonunu Manavgat Irmağında tekne, bot ve lüks yat turlarına 21 Mart’ta İran’da iki hafta Resmi Bayram olan Nevruz Bayramında sezonu açacak.

Sezonda çoğunluğu Rus, Alman, Avrupalı ve İskandinavyalı olmak üzere 500 bin yerli ve yabancı turist Manavgat Irmağından Boğaz Mevkiinde tatlı ırmak suyunun deniz suyu ile buluştuğu noktaya kadar bot, tekne ve lüks yat turu yapıyor. Manavgat Irmağında 70’e yakın, bot, tekne ve lüks yat turcusu  turizm sezonunu İranlı turistlerin Nevruz Bayramı tatili için Antalya’ya geldiklerinde ırmakta tura çıkararak açıyor.

Bot ve tekne ve lüks yat turcuları turizm sezonunu ise 20 Kasım’da sezonun sona ermesi ve otellerin kapanması ile sezonu bitiriyor.

Manavgat Irmağında bot turculuğu yapan bot turcusu Bilal Ersoy, ” 2024  turizm sezonunu da her yıl olduğu gibi 21 Mart’ta iki hafta tatil olan Nevruz Bayramında Acem turistlerin Antalya oradan da Manavgat’a gelmesi ile açacağız. Geçen yıl sezonda en çok  turist kaybımız  yüksek enflasyona bağlı yerli turistte oldu. Maliyetlerin artmasına bağlı turları 30 liradan 5 kat arttırarak 150 lira oldu. Yüksek enflasyona bağlı maliyetler beş kat arttı. Fiyat artışı 5 kat artması halkımızın bot ve tekne turu yapması bile bir anda lüks oldu. ” dedi.

Haber/(Abdurrahman Büyükkeskin

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours