İlçe Tarım’da ÇKS Mesaisi

Paylaşmak Güzeldir..

Tarım politikalarının oluşturulmasına yönelik çiftçilere ait tarımsal faaliyetlerin kayıt altına alınması amacıyla oluşturulan Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuru ve kayıt yenilemelerinde son gün 2 Ocak 2024.

Manavgat Tarım İlçe Müdürlüğü  çiftçilerin son gün müracaat yoğunluğu nedeniyle mağduriyet yaşamamaları için hafta sonu mesai yaptı. Manavgat’lı çiftçiler geçtiğimiz hafta sonu Cumartesi günü saat 12’den sonra İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde işlem yaptırabildiler.

Edinilen bilgiye göre, 2024 üretim yılı ÇKS başvuruları 1 Eylül Cuma günü başladı ve 2 Ocak 2024 günü mesai bitimine kadar devam edecek.​​​​​​​

ÇİFTÇİ KAYIT SİSTEMİ (ÇKS) BAŞVURUSU NASIL, NEREDEN YAPILIR?

Üreticiler ÇKS başvurularını arazilerinin bulunduğu yerdeki Bakanlık il ve ilçe müdürlüklerine giderek veya e-Devlet Kapısı üzerinden yapabiliyor. e-Devlet Kapısı’nda başvuru imkanından, geçmiş yıllarda ÇKS’ye kayıtlı olan ve arazi bilgilerinde değişiklik yapmayan üreticiler online olarak yararlanabiliyor. İlk defa ÇKS’ye kaydolacak veya geçmiş başvurusundaki arazi bilgilerinde değişiklik yapacak üreticilerin Bakanlık il ve ilçe müdürlüklerine başvuru yapması gerekiyor. Başvuru işlemleri sırasında çiftçilerin nüfus cüzdanları, tapu belgeleri veya kira sözleşmeleri gibi belgelerin yanında bulunması zorunludur. e-Devlet sistemi üzerinden kayıt yaptıracak çiftçiler T.C kimlik numarası ve şifreleri ile sisteme giriş yapabilir.

Mülkiyet ve mirasçılık sorunları sebebiyle tarımsal destek, hibe, tarımsal kredi ve devlet destekli tarım sigortalarından yararlanamayan üreticiler Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıt yaptırarak artık bu imkânlardan faydalanabilecek.

(Haber Merkezi)

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours