Prof.Dr. Ottmann:Kış sezonunda Spora önem verilmeli”   

Paylaşmak Güzeldir..

Yerleşik Alman Prof. Dr. Horst Böhmert Ottmann,Antalya turizm sektörü ve otel sahiplerinin ‘ölü sezon denilen dönemde kışın otellerin açık kalmasının yegane yolunun spor turizminden geçtiğini söyledi.

21 yıldır Türkiye’de Antalya’nın Manavgat ilçesi dünyaca ünlü turizm destinasyonu Side’de yerleşik yaşayan Alman emekli akademisyen ve spor turizmi uzmanı Prof. Dr. Horst Böhmert Ottmann, dünya turizmin de  spor turizminin 10 milyar Doların üzerinde bir pastaya sahip olduğunu kaydetti.

Kışın İspanya, İtalya, Yunanistan, Portekiz, Portekiz, Fransa ve Güney Kıbrıs’ta otellerin Bisiklet Dostu  oteller sayesinde açık kaldığı ve dolduğunu söyleyen Prof. Dr. Horst Böhmert Ottmann,” Her Almanya ve Avrupa Birliği(AB) ülkelerinden İspanya Mayorka Adası ile İtalya Toscana’ya 250 bin bisiklet tutkunu pedal çevirmeye gidiyor. Bunun yüzde 20’si ilk etapta Antalya’ya gelse kışın 5 ay kapalı olan otel sahibinin çoğu otelini açık tutar. Almanya’da başta futbol, hentbol, atletizm, yüzme, basketbol, oryantiring (koşarak yön bulma ), bisiklet,  el ile ağırlık atma ve tenis olmak üzere 20’nin üzerinde aktif bir şekilde yapılan spor dalı ve kulüpleri var.Belirli program dahilinde bu takımlar ve sporcuları Antalya’da kışın otellerde ağırlanabilir. Spor turizminde Akdeniz Çanağındaki ülkeler arasında pastadan en az pay alan ülke; Türkiye.Bu konuda Antalyalı turizmciler ve otel sahipleri Almanya ve Avrupa ülkelerinde tanıtıma özel önem vermeli. Belek Bölgesi Antalya’da golf bölgesi olarak bilindiği için kışın Belek’te hiç bir golf otel kapalı kalmıyor?.” diye konuştu.

Haber/Abdurrahman Büyükkeskin

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours