Teşekkür ederiz sana, “ÇOCUK”

Paylaşmak Güzeldir..

Ece Ayhan, “…Her çocuğun kalbinde kendinden daha büyük bir çocuk vardır. Bütün sınıf sana çocuk bayramlarında zarfsız kuşlar gönderecek…” der şiirinde.

Manavgat’ımızın 10 yaşındaki değeri Azra Mina Öz, sadece Manavgat’ın semalarında değil, Türkiye’nin semalarında uçuruyor zarfsız kuşlarını…

Azra Mina Öz, Çağlayan İlköğretim 4’üncü sınıf öğrencisi. Sanat ve edebiyat alanında yetenekleriyle ön plana çıkıyor. Resim yapıyor, hikâye yazıyor ve TÜBİTAK’ın, “Kutuplarda Bilim” konulu resim yarışmasında Türkiye finalisti olarak değerlendirilmeye alınıyor.

10 yaşındaki Azra Mina Öz’ün sanat ve eğitimle arasında kurduğu bağ, yaratıcı düşüncelerini geliştirmek ve özgün ifadelerini keşfetmek için diğer yeteneklere de önemli bir fırsat sunuyor. Sanat, öğrencilerin kendilerini ifade etmelerine yardımcı olurken aynı zamanda problem çözme, işbirliği ve iletişim becerilerini de geliştirmelerine katkı sağlar.

Burada yetenekleri keşfeden eğitimciler ile ailenin desteklerini de göz ardı etmemek gerekir. Küçücük dünyalarında kocaman bir dünya hayali barındıran yeteneklerin desteklenmesi sadece eğitimciler ve ailenin değil, sanatın iyileştirici gücüne inanan herkesin sorumluluğundadır.

Azra Mina Öz’ün aldığı ödülleri kısaca bir hatırlayalım:

Cumhuriyet’in 100. Yılı konulu Türkiye geneli resim yarışmasında, Türkiye 2’icisi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 18 Mart Çanakkale Zaferi konulu resim yarışmasında Manavgat birincisi.

MEB 23 Nisan resim yarışmasında ilçe 3’üncüsü.

Manavgat Belediyesi 23 Nisan resim yarışmasında ilçe 2.

Bebek bakımında çeşitli ürünlere sahip uluslararası bir firma olan Dalin’in, “Türkiye en renkli hayalim” konulu resim yarışmasının 1’incisi.

Sanatsal çalışmalardaki ilk ödülünü henüz anasınıfında iken Antalya Valiliği’nden alan Azra Mina Öz’ün sanat eğitmenliğini, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek ‘Halı üzerine boyama ile Atatürk Portresi’ çizen ressam Nurcan Şimşek yapıyor.

Sanatın çeşitli dallarına yönelen Öz, resimden sonra hikâye yazarlığına merak salıyor. 2022 yılında “Gökten Üç Yıldız Kaydı” hikâye denemesini yazıyor ve yazma konusunda da yetenekleri olduğunu gösteriyor.

Kitabın önsözünü yazan Uzman Psikolojik Danışman M. Gülsüm Türkeli, 10 yaşındaki Azra’yı şöyle değerlendiriyor:

“ Büyüme yolculuğuna tanıklık ve eşlik ederken oluşturduğu ve de resmettiği hikâyeleri ile diğer çocukların büyüme yolculuğuna eşlik ediyor. Azra’nın kaleme aldığı hikâyeler, 10 yaşındaki bir çocuğun gözünden dünyaya anlam arayışının hikâyeleridir.”

Atatürk’ün, “Ülkeyi çağdaş uygarlık düzeyine çıkarma” hedefinin gerçekleştirilmesinde en etkili yol eğitimdir. Atatürk, çağdaşlık olgusunun kültür ve sanatla özdeş olduğunu, sanat eğitiminde sağlam temeller atılması gerektiği inancını yaşamı boyunca savunmuştu.

Azra Mina Öz, bu bağlamda küçük yaşında büyük başarılara imza atarak Manavgat’ın gururu oldu. Ayrıca Atatürk’ün koymuş olduğu hedefleri başarıya ulaştıran kuşağın güzel bir örneği oldu.

Azra Mina Öz’ün başarılarına emek veren önce ailesine ve sonrasında Çağlayan İlköğretim Okulu İdaresi’ne, Sanat Terapistti Ressam Nurcan Şimşek’e, Uzm. Psikolojik Danışman Gülsüm Türkeli’ne Manavgat adına sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.

Yolun açık olsun Sevgili Azra Mina Öz…

(Haber Merkezi)

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours