Gönüllüler ile renkli dokunuşlar

Paylaşmak Güzeldir..

Merhaba sevgili okurlar,

3 Aralık “Dünya Engelliler Günü” olarak anılmaktadır. Bu özel günde farkındalığı arttırmak amacıyla çeşitli etkinlikler yapılıyor. Senede bir defada olsa empati yapılmasına vesile olan bu günde, İnsanlık onurunun her türlü engeli birlikte aşmamız gerektiğini hatırlatması açısından çok anlam ifade etmektedir .Engellerin aşılması halinde bu insanların dünyaya ne değerler kattığı, gönüllü küçük dokunuşlarla dahi destek vermenin önemini vurguluyor.

Toplumsal farkındalığın artması amacıyla, engelli bireylerin bulunduğu ortamları güzelleştirmek, yeni adımlara vesile olmak istedim.

2022 Aralık ayında Manavgat Örnek Mahallesi’nde yer alan Manavgat Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin duvarlarına resim sanatını kullanarak özel öğrenciler için fiziki yapıyı daha etkileyici ve estetik hale getirip, çocuklarımızın ruhlarına dokunmayı amaç edindim. Merkez Müdürü Bahar Şahin ile görüşme sonrası bu projeyi birlikte hayata geçirme kararı aldık.

Sanatsal sosyal farkındalık projemin adı “Engelsiz Yarınlar ” oldu. Bahçe duvarı yaklaşık 7 m, iki bölümden oluşmaktaydı. Özel öğrencilere, onlara özel, temalı duvar resmi tasarlayarak, onları onura etmek, yüzlerindeki gülümsemeyi görmekti amacım. Duvarın ilk bölümünü tamamlayıp ikinci bölümün duvar taslağına başladığım zaman; arabamla trafik kazası geçirdim. Her birey birer engelli adayı olabiliyor, hayatın ne getireceğini bilemiyorsunuz. Kazadan büyük bir sağlık problemi olmadan çıktım ancak boyun fıtığı oluştuğu için istirahat sürecine girdim. Başladığım duvar resmini yarım bırakmak istemiyordum. Bu süreçte merkez çalışanları bana gönüllü destek oldu. Akşam saatlerinde çalışarak, Aralık ayı soğuğunda duvar boyamasını, birlikte güçlüyüz diyerek bitirdik. Özel öğrencilerin merkeze girerken renkli duvar resimlerini görüp, mutlu olmaları benim için çok değerli ve anlamlıydı.

Sanat eğitmeni ve sanat terapisti olarak “Engelsiz yarınlar” isimli duvar boyama projem ile başladığım sanatsal yolla sosyal farkındalık oluşturma etkinliğine,  “hayata bir renk kat” sloganı ile yola devam ediyorum.  Farkındalık oluşturmaya siz de gönül verebilir, ben de varım diyebilirsiniz. 3 Aralık Dünya engelliler gününde toplumsal duyarlılığın ve farkındalığın artmasını temenni ediyor, azim, inanç ve umut dolu yarınlara, küçük dokunuşların hayatın akışını kolaylaştırdığını bilip, herkese İlham kaynağı olmasını diliyorum.

Sanat eğitmeni/ Sanat Terapisti Danışmanı: Nurcan Şimşek

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours