MHP’li Abdurrahman Başkan gündeme taşıdı, Bakan Alparslan Bayraktar cevaplandırdı:“ Antalya’nın elektrik dağıtımında sıkıntılar bitecek”

Paylaşmak Güzeldir..

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan’ın gündeme taşıdığı, Antalya’nın elektrik dağıtımında yaşadığı sıkıntılarla ilgili olarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’dan müjdeli haber geldi. Bakan Bayraktar’dan gelen yazılı cevapta “Meydana gelen kesintilerinin kısa sürede giderilmesine yönelik olarak planlı bakım ücretlerinin yarı sıra, getirilen düzenlemeler çerçevesinde şirketlerin sunduğu hizmet kalitesinin belirli bir seviyeye getirilmesi sağlanmıştır” denildi.

AYKIRI FAALİYETLER TAKİPTE

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’dan gelen cevapta şöyle denildi:

“Lisanslarında belirtilen bölgede dağıtım hizmeti veren elektrik dağıtım şirketleri, Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. (TEDAŞ) ve EPDK tarafından periyodik olarak denetlenmekte, icra edilen denetimler neticesinde tanzim edilen inceleme ve denetim raporlarının gereği de EPDK tarafından yerine getirilmektedir. Söz konusu raporların 6446 sayılı kanun ve ikincil mevzuat kapsamında değerlendirilmesi neticesinde mevzuata aykırı faaliyetleri sabit görülen elektrik dağıtım şirketleri hakkında idari yaptırımlar uygulanmaktadır.”  

KOMİSYONDA DİLE GETİRMİŞTİ

MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bütçesinin TBMM Plan Bütçe Komisyonu’ndaki görüşmelerinde, enerji dağıtım şirketlerinin elektrik nakil hatlarının gelişen sanayinin ve kentlerin ihtiyacını tam olarak karşılayamadığını ifade etmiş, Antalya’nın enerji dağıtımını yapan CK Şirketiyle ilgili olarak çok sayıda şikayetin ulaştığını belirtmişti.

MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’a, bakanlığın söz konusu elektrik dağıtım şirketlerinden kaynaklı sorunların düzeltilmesi ile ilgili her hangi bir çalışması olup olmadığını sormuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi / Bülten

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours