Üstünden Sultanlar geçmişti, şimdi Fransız turistler geçiyor

Paylaşmak Güzeldir..

Üstünden Sultanların geçtiği tarihi Belkıs(Aspendos) Köprüsünden günümüzde ise Fransız ve Avrupalı turistler geçiyor. Roma Döneminde yapılan tarihi Belkıs Köprüsü sel sularına bağlı bazı ayaklarının yıkılması nedeni ile Anadolu Selçuklu Devleti Sultanı 1. Alaaddin Keykubat Döneminde güçlendirilerek yeniden yapılmış.

Köprünün yeniden yapılması ile birlikte Anadolu Selçuklu Devleti’nin yazlık Başkenti  Konya’dan tahıl ürünlerinin tarihi İpek Yolu üzerinden Antalya Limanına  deve kararları ile köprü olmuş bir tarihi  köprü.

Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubat ve Gıyasettin Keyhüsrev’in Konya’dan Antalya’ya gidip gelme ile kışlık başkent Alanya’ya gitme de tarihi Köprüden geçtiği biliniyor.

Tarihi Belkıs Köprüsü aynı zamanda Serik’in Belkıs Mahallesi ile Manavgat’ın Çakış Mahallelerini birbirine bağlıyor.

Tarihi Köprü 2012 yılında üç ayağının sel sularından bazı ayak taşlarının yıkılması nedeniyle Vakıflar Genel Müdürlüğü Bosna Hersek’te Sırp topçuları tarafından yıkılan Mostar Köprüsü restore eden firma tarafından Belkıs Köprüsü’nü de restore etti. Kokartlı Turist Rehberi Vedat Özçelik,” Üstünden asırlar öncesi Selçuklu Sultanlarının üstünden geçtiği köprüden günümüzde ise kültür turları kapsamında Fransız ve Avrupalı turistler geçiyor” dedi .

Haber/Abdurrahman Büyükkeskin

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours