İlk 10 Ayda Antalya’ya gelen turistte birincilik Ruslar da

Paylaşmak Güzeldir..

Türkiye turizminin amiral gemisi Antalya’ya havayolu ile ile yabancı turist sayısı “2023 yılının Ocak-Ekim döneminde 14,9 milyona ulaştı. Antalya 2022 yılında ise geçen 13 milyon 450 bin yabancı turist ağırlamıştır.  Kültür ve Turizm Bakanlığı Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden alınan verilere alınan verilere göre, 2023 yılının Ocak-Ekim döneminde Antalya’ya yurtdışından gelen ziyaretçi turist sayısı 14,9 milyona ulaştı. Antalya’ya geçen yıl aynı dönemde ise 12i,8 milyon ziyaretçi ağırlamıştı.

Kokartlı Profesyonel Turist Rehberi Vedat Özçelik,, pandemi öncesi Antalya’ya 2019 yılında  16 milyon yabancı misafir ağırladığını söyledi.  Bir önceki yılın aynı tarihine göre yaklaşık 2 milyona yakın artış olduğunu belirten Rehber Vedat Özçelik, ” Geçen yıl olduğu gibi bu senede Antalya’ya gelen turistte birinci sıra Ruslar oldu. Yine ikinci sıra geçen yıl olduğu gibi Almanlar ve yine üçüncü sıra geçen sene olduğu gibi İngilizler oldu. Antalya için Rusya ,Almanya,ve İngiltere çok güçlü pazar. Geçen sene Antalya toplam yılda 3 milyon Rus, 2 milyon 850 bin Alman ve 1 milyon 250 bin İngiliz turist ağırlamıştı. Bu senenin ilk 10 ayında da tablo değişmedi. ”dedi.

Rehber Vedat Özçelik, yıl sonuna kadar Antalya’ya gelen turist sayısının 15 milyon 500 binin geçmesi tahmin eteğinin altını çizerek şu bilgileri verdi: Pazarlara göre turist sayısı

Bu dönemde Antalya’ya gelen ziyaretçilerin 14,,9 milyonunu yabancı turistler ve 814 binini vatandaş ziyaretçiler oluşturdu. Antalya’ya gelen yabancı ziyaretçilerin ülkelere göre dağılımında Rusya 3,32 milyon kişi ile önde bulunuyor. Almanya 3,15 milyonla ikinci sırada yer alırken, onu 1,24 milyonla İngiltere izledi. Onları; Polonya, Hollanda, Kazakistan, Romanya, İsrail ve Çekya izledi.

Haber/Abdurrahman Büyükkeskin

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours