Memleket Partisi Manavgat İlçe Başkanı Ali Sazan; “İsrail İnsanlık Suçu İşliyor”

Paylaşmak Güzeldir..

Memleket Partisi Manavgat İlçe Başkanı Ali Sazan, İsrail’in Filistin’de gerçekleştirdiği katliamı kınayarak, hastaneye saldırmanın uluslararası hukuka göre en ağır savaş suçlarından biri olduğunun altını çizdi ve bu vahşete son verilmesini istedi.

İsrail’in Gazze Şeridi’nde bulunan el-Ehli Baptist Hastanesi’ne düzenlediği saldırı, başta Türkiye ve Müslüman ülkeler olmak üzere tüm dünyada büyük tepkiye ve infiale yol açtı. Bu anlamda kınama mesajı ile İsrail’in suç işlediğini ifade eden Memleket Partisi İlçe Başkanı Ali Sazan, hastaneye saldırmanın uluslararası hukuka göre en ağır savaş suçlarından biri olduğunun altını çizdi ve İsrail’e ateş kes yönünde baskı yapılması gerektiğini söyledi.

 “İsrail, Filistin halkının haklı direnişini bahane ediyor”

Günümüzde İsrail’in Filistin halkının haklı direnişini bahane ederek insanlık dışı terör eylemlerini meşrulaştırma yönünde bir politika yürütüldüğünün altını çizen Ali Sazan “Bunun sonucunda İsrail tarafından; Filistin’in toprak bütünlüğü ve Filistin halkının temel hak ve özgürlükleri göz ardı edilmekte, komşu ülkelerin göçü kabul etmemesine rağmen Filistin halkı göçe zorlanmakta ve bu göç yolunda ilan edilen yaşam koridorlarında masum insanlara yönelik insanlık dışı saldırılar gerçekleştirilmekte, kadın, çoluk çocuk, engelli ve yaşlı demeden binlerce sivil öldürülmektedir. Bu vahşete bir an önce son verilmelidir.” dedi.

(Haber Merkezi)

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours