TEMAD Şube Başkanı Mesut Alkan; Astsubaylar Günümüz kutlu olsun”

Paylaşmak Güzeldir..

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Manavgat Başkanlığı tarafından TEMAD’ın 39’uncu kuruluş yıldönümü ve Astsubaylar Günü dolayısıyla tören geçtiğimiz akşam üyeleri ile birlikte bir araya gelerek günlerini kutladılar.

TEMAD Şube Başkanı Mesut Alkan, derneğin amacının Türk Silahlı Kuvvetleri’nde astsubayken emekli olan ya da maluliyet nedeniyle ayrılan personele, eşlerine ve vefat edenlerin dul ve yetimlerine, sosyal, kültürel ve hukuki anlamda destek vermek olduğunu söyledi.

Bundan 39 yıl önce kurulan TEMAD’ın büyüyerek Türkiye genelinde 100 şube 6 şubelik ile milletine ve üyelerine her türlü desteği veren milli bir güç haline geldiğini ifade eden Mesut Alkan şunları düzenlenen etkinlikte şöyle konuştu;

“Değerli arkadaşlarım, Öncelikle; 17 Ekim Türkiye Emekli, Astsubaylar derneğinin (Temad) 39. Kuruluş yıldönümü ve astsubaylar günü, etkinliğimize katılımlarınızdan dolayı şahsım e yönetim kurulumuz adına hepinize teşekkür eder, saygı ve sevgilerimle selamlarım.

17 Ekim Astsubaylar Günü; Çalışan ve emekli olan Astsubayların kutladığı bir bayramdır. İlk olarak 17 Ekim 2012 tarihinde Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği’nin kuruluş gününde kutlanmaya başlanmıştır.

TSK`mizin Kara, Deniz, Hava ve Jandarma sınıflarında onurlu hizmetlerinden emekli olarak ayrılmış bulunan Astsubayların, askerlik mesleğine ilişkin olarak anılarını yaşatmak, dayanışmalarını sürdürmek, sosyal, kültürel ve hukuki ihtiyaçlarını karşılamak amacı ile Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği 17 Ekim 1984 yılında 2847 sayılı kanunla kurulmuş olup kamu yararına çalışan bir dernektir. Bu tarih itibarıyla Türkiye genelinde 98 şubesi 120 bin’in üzerinde emeklisi ve 100 bin’in üzerinde çalışanı ile büyük bir sivil toplum kuruluşudur.

Biz Astsubaylar, Türk silahlı kuvvetlerinin teknik ve idari kadrosuyuz. İç ve dış güvenlikte, asayişte, depremde, sel felaketinde, anarşide, bölücü terör ile mücadelede ordunun her kademesinde bizler varız. Kısaca bizler ordunun belkemiğiyiz.

Astsubay kimdir denildiğinde ……………

…15 Temmuz hain darbe girişiminin seyrini tek kurşunla değiştiren Şehit Astsubay Ömer Halisdemir’dir.

….Afrin Aslanı Şehit Astsubay Musa Özalkan’dır,

….Bestler Derelerde,….Gabarda,….Cudide….Tendürek te,….Libya’da,….Kuzey Irak’ta,….Suriye’de,….Bosna’da,….Afganistan’da,….Ülkesi ve milletinin bölünmez bütünlüğü, bayrağı ve sancağı, birlik ve beraberliği için ülkemizin her karış toprağında, her şartta ve koşullar dahilinde her an göreve hazır, ihtiyaç durumunda veya gerektiğinde yurt dışı hizmetlerde görevlendirilen, zor iklim şartları ve ağır arazi koşullarında ve hiç bir tereddüt göstermeden ölüme kanatlanan vatan ve millet sevdalısı büyük ve yüce Türk milletinin yiğit ve kahraman çocuklarıdır.. Bizler Vatanını en yüksek dağlardan en derin sularına kadar her karış toprağında gözlerini kırpmadan canlarını feda eden bir mesleğin mensuplarıyız.

Bizler, Astsubaylar olarak kutsal mesleğimize başlarken, aziz milletimiz ve ülkemiz için seve seve canımızı vereceğimize yemin ettik. Bugünde aynı yüksek ideallerle Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği çatısı altında ülkemizin birlik ve bütünlüğüne karşı sorumluluğumuzun bilincindeyiz.

Yaklaşık 100 bin çalışan ve 120 bin Emekli Astsubay meslektaşlarımızın aileleri ile birlikte Bir milyonun üzerinde camiamız, yılda birde olsa insanların kendilerini özel hissetmeleri tüm gayretlerini sarf ettikleri adeta hayatlarını adadıkları mesleklerinin hatırlanarak kamu gündemine gelmesi ve toplum tarafından önemsendiğini görmeleri insanları mesleğine ısındırmakla birlikte kendilerine olan güvenlerini arttırmakta ve yalnız olmadığını hatırlatmaktadır.

Bu duygularla; Türk Silahlı Kuvvetleri’nde Türkiye sınırları içinde ve dışında görev yapan cefakar, emektar muvazzaf ve emekli tüm meslektaşlarımın 17 Ekim Astsubaylar Günü’nü en içten dileklerimle kutlar, sağlıklı, mutlu ve başarılı nice yıllar dilerim.

Ahirete intikal etmiş olanlara da Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun. Astsubaylar Günümüz kutlu olsun” dedi.

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği / Bülten

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours