AK Parti Belediye Başkan Aday Adayı Turgay Akar; “İsrail resmen insanlık suçu işlemektedir”

Paylaşmak Güzeldir..

Manavgat siyasetinin ve sivil toplum hareketinin tanınan ve sevilen ismi ,31 Mart 2024 günü yapılacak olan yerel seçimlerde Ak Partiden Manavgat Belediye Başkan aday adayı olan Turgay Akar İsrail’in savaş suçu işlediğini ifade ederek,savaş hukukuna aykırı davranışlarını kınadı.

Gazze’ye yönelik 7 Ekim’de başlatmış olduğu saldırıların kabul edilemez olduğuna dikkat çeken Turgay Akar şöyle konuştu;

“Yüzyıllardır Müslümanların en değerli kutsal mabetlerine ev sahipliği yapan Filistin toprakları, İsrail tarafından havadan, karadan ve denizden kuşatma altındadır. Hiçbir savaş hukukunda yeri olmayan, bizzat sivillere yönelik olarak yapılan bu vahşette çoluk çocuk, genç yaşlı, kadın erkek demeden insanlar katledilmekte, fütursuzca yapılan bombardımanlarda hastanelerden üniversitelere varıncaya kadar birçok kamu ve özel mekanlar yok edilmektedir. Manavgat olarak, tüm ülke olarak İsrail’in bu acımasız insanlık dışı uygulamalarını en ağır şekilde şiddetle kınıyorum. İsrail’in, hasta ve yaralıların bulunduğu Gazze’deki hastaneye yaptığı bombardıman kabul edilemez ölçüde canicedir. Hem Türk dünyası hem Müslüman dünyası hem de bütün insanlık buna sessiz kalmayacaktır. Filistin’de, Gazze’de katil İsrail’in saldırılarında şehadete eren tüm kardeşlerimize Yüce Allah’tan rahmet; yaralılara acil şifalar diliyorum. Kudüs, Müslümanlarındır ve öyle kalacaktır.”

Haber Merkezi

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours